Костов за изборното законодателство: Има тежки подозрения към ГЕРБ за злоупотреби

  • 18 юли 2012 12:29

  • 781
  • 3
Костов за изборното законодателство: Има тежки подозрения към ГЕРБ за злоупотреби
©

Синята коалиция няма да подкрепи на първо четене законопроектите на другите парламентарни групи за промени в изборното законодателство, заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на ПГ на Синята коалиция Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - при обсъждането на промени в Изборния кодекс.

„Ние виждаме рационалните моменти в много от направените предложения за изменения, но запазваме своето недоверие към вносителите – имаме основания. Ние ще подкрепим на второ четене всяка добра идея, всяко добро, смислено, положително предложение, което води до решаване на проблемите в изборния процес в услуга на гражданите”, добави Костов.

„Няма да подкрепим други законопроекти. Не считаме, че това ще бъде положителен знак, тъй като между нас има дълбоки различия и взаимно недоверие, че се злоупотребява. Най-тежките подозрения падат към ГЕРБ. Няма да подкрепим, и ще се въздържим по отношение на законопроектите. В тях има и добри неща и не заслужава да бъдат гласувани „против”, съществува процедура – на второ четене да се преборим да влязат в общия законопроект”, заяви Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Той призова народните представители да гласуват за законопроекта на ПГ на Синята коалиция.

„Ако не бъдат приети тези законопроекти, очакваме колегите, които са ги внесли, да ги внесат като предложения за второ четене. Там, когато бъдат внесени, ние предложение по предложение ще ги подкрепим както в комисията, така и в зала”, посочи Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Депутатът от ПГ на ДПС Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно заяви, че е важно да бъдат приети промени, които да гарантират прозрачен процес.
„Предлагаме решенията на ЦИК да се оповестяват, да могат да бъдат обжалвани, да отпадне ограничението по време на предизборна кампания послания да се правят и на други езици, освен на официалния. Това е практика и в Европа”, добави Казак.

Според него, трябва да се спазват европейските стандарти.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
781 3

Коментари 3

Добави коментар
FM

2015.01.13 | 09:24

3
Синята мумия излезе от саркофага. И започна да говори глупости.
ЕЛ КАПИТАН

2015.01.13 | 09:22

2
Не знам за ГЕРБ,ама Костов е за бесилото!
Стоян

2012.07.18 | 21:12

1
Иване , вече звучиш абсурдно! Просто замълчи и престани да ръсиш тъпизми! По-арогантен и неконструктивен критикар на всичко и всички май няма, май вече си за историята , а тя няма да бъде благосклонна за теб!Жалко , а ние ти вярвахме!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини