Кристиан Вигенин: Новият списък "Магнитски" изглежда като атака по руското присъствие в енергетиката ни

  • 12 февруари 2023 13:29

  • 1306
  • 6
Кристиан Вигенин: Новият списък "Магнитски" изглежда като атака по руското присъствие в енергетиката ни
© Булфото

"Главният прокурор да изиска данните за санкционираните по "Магнитски", защото, ако това е престъпление, което се санкционира от американската страна, в още по-голяма степен това трябва да важи тук. Тези ресурси, за които се говори, че са отклонявани, те са за сметка на българския народ. Ако САЩ са наши партньори и искат да се борят с корупцията, а това са тежки корупционни обвинения за огромни средства, нека да ни предоставят тези данни. Главният прокурор да ги поиска и ако не му ги дадат, да каже, че не са му ги дали, или като му ги дадат - да видим какво ще направи прокуратурата. Не мисля, че просто така трябва да остане това нещо. ... Искаме институциите да си свършат работата".

Всичко по темата:
Новите санкции "Магнитски" 102

Това заяви пред БНР Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, заместник-председател на 48-ото Народно събрание.

Посланикът ни в САЩ с подробности за новите санкции по "Магнитски"

"Има усещането, че това е атака по руското присъствие в българската енергетика, а не конкретно срещу тези личности. В публикуваното съобщение има доста категорични твърдения, съвсем конкретно са написани някакви неща. ... Трябва да отчетем това, че тези имена попаднаха в списъка "Магнитски", но далеч не сме от тези, които ще прибързат, за да ги анатемосат. Не можем безкритично да се разграничим и да си захвърлим хората. ... Изглежда като налагане на американски интерес в някаква сфера, създавайки съмнения около хора, свързани с българската енергетика", коментира той.

По думите му случаят с Владислав Горанов е по-различен от останалите в новия списък "Магнитски".

В предаването "Неделя 150" Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, коментира проведения в събота 50-и Конгрес на БСП:

"Има начин да работим заедно, ако целта ни е да има силна БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Има различия, но колегите трябва да бъдат конструктивни. Аз не съм видял нещо конструктивно, единственото, което се чува, е искане на оставка на Нинова".

Конгресът на БСП взе ключово решение за Нинова

По въпросите за коалиции и правителство в 49-ото Народно събрание ще се произнесе партията, подчерта Вигенин:

"Вчера поехме ангажимент, че това ще стане с гласуване от всички членове на партията, като на референдум. Но това ще стане, след като имаме резултатите от изборите на 2 април".

Последвайте канала на

Весела Найденова
1306 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.12 | 18:47

6
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.02.12 | 15:45

3
Още един Руснак храним, абониран на държавен пост до гроб

2023.02.12 | 16:14

5
Тоя истинска работа, не е работил, дори ден! Той само партийни постове, и депутатски кюфтета набива!
????

2023.02.12 | 16:00

4
"Другарю"Вигенин,а КЪДЕ са ДАННИТЕ от нашите ИНСТИТУЦИИ ????!!! Ако НЯМА такива ДАННИ от тях,ЗАЩО още ги ДЪРЖИМ,ЗАЩО не ги РАЗПУСНЕМ!!!
Емѝ...

2023.02.12 | 15:27

2
Това леке в глупавия му опит да се прави на ни лук яло, ни лук мирисало е нелепо. Кypвенце, ти от чия корупция ядеш, бе?
Анонимен

2023.02.12 | 13:44

1
И какво е лошото като е посочена корупция.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини