Андрей Новаков (ГЕРБ): Коалицията между ПП и ДБ показва слабост, те знаят, че поотделно нямат шанс

  • 10 февруари 2023 22:45

  • 827
  • 16
Андрей Новаков (ГЕРБ): Коалицията между ПП и ДБ показва слабост, те знаят, че поотделно нямат шанс
©
Слушай новината Слушай новината

Съединените щати пуснаха допълнен списък със санкционирани българи по закона "Магнитски". Сред тях попадат бившият директор на АЕЦ "Козлодуй" - Иван Генов, и бившият заместник директор на централата - Александър Николов, бившият финансов министър от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - Владислав Горанов, бившият министър на енергетиката и икономиката Румен Овчаров, както и бившият председател на "Национално движение - русофили" - Николай Малинов, заедно с притежаваните от него дружества.

"Ще ми трябва повече време да се запозная с детайлите по това действие, знам обаче какво гласува Европейският парламент на 8 юли 2021 година. От една страна приветства използването на този инструмент, но от друга страна казва, че това трябва да върви ръка за ръка със строг съдебен контрол и да се запазят правата на всички, които са засегнати", каза евродепутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/СДС Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна в студиото на "Денят ON AIR".

Той не смята, че е свързано с изказването на президента, нито пък с предстоящите избори.

Решено: ПП и ДБ отиват заедно на изборите

"Не може да се търси скрит смисъл за това кога точно са публикувани. Не мисля, че това е насочено срещу ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ще окаже някакво влияние. Това, че "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" и "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" са се събрали заедно, е проява на слабост, защото знаят, че поотделно нямат никакъв шанс. Ще научат по трудния начин, че и заедно няма да получат повече подкрепа, отколкото поотделно", поясни Новаков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него компромиси ще се изискват след избори.

"Изключително важно е България да има редовно управление, защото от това зависи не само използването на европейските средства, но и адаптирането на нашето законодателство към европейското. С неработещо НС - това е изключително трудно. Случва ми се често да общувам с хора, които планират да инвестират в България, те нямат представа какво ще се случи след 3 месеца, накъде ще поеме държавата, ще се стабилизират ли финансите. Искрено се надявам, че всички, които ще бъдат представени в парламента след изборите на 2 април, ще влязат смирени и по-малко его", добави евродепутатът.

И е категоричен, че изборите изморяват хората.

"Не е нормално толкова често да правим избори и създава условия популисти да събират подкрепа. В края на мандата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в през 2020 година толкова омраза се освободи в обществото. Хората тогава не си даваха сметка, че тя към даден момент е насочена към една партия и правителство, но след това започна да се връща към всички, които са го направили. В момента е ефектът на доминото и никой не печели от това", подчерта Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна.

"Толкова пъти изпуснахме възможността да се възползваме от европейското финансиране. Спомням си гръмките заглавия за Плана за възстановяване - поправяме го, внасяме нов, милиардите потичат към хората. Една стотинка не е стигнала до общините, те и бюджет нямат за тази година. Големите оперативни програми все още не са започнали да финансират големите ключови проекти. Никой не ни е задължил да си затваряме мините, ние доброволно сме подписали този договор, могли сме да договаряме до последно изключения", поясни той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
827 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Анонимен

2023.02.11 | 12:18

16
И заедно нямат шанс да са първи.
Хм...

2023.02.11 | 10:51

15
Те и заедно нямат шанс , осраха се тотално.
sss

2023.02.11 | 09:28

14
Дори да е така важното е да се отървем от мафията герб
????!!!

2023.02.11 | 09:00

13
"Другарю",а ОБЯВЕНАТА КОАЛИЦИЯ ОФИЦИАЛНО, "БСП"="бсп"+"дпс"+ ОПГ"герб"- "РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ",МАЧКАЩА ГОДИНИ НАРЕД БЪЛГАРИТЕ и България,КАКВО ПОКАЗВА ????
Hjj

2023.02.11 | 08:51

12
ОПГ ГЕРБ се разпада. Има много кандидати за слвдващия списък по Магнитски. Боко, Гешев и други

2023.02.11 | 08:18

11
Всички заедно на боклука.
Novini.bg

2023.02.11 | 08:17

10
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, НЕ ПИШЕТЕ ОБИДНИ КОМЕНТАРИ ЗА ПП И ДБ, ЗАЩОТО ГИ ИЗТРИВАМЕ.
ИСТИНАТА

2023.02.11 | 08:10

9
"Другарю",а Вие от ОПГ"герб",ИМАТЕ ли шанс ,БЕЗ "математика-професора-другарят"Константинов и тези около него?!?!?!
радев

2023.02.11 | 07:56

8
ами ти бе боклук ако не сте с сдс какво ще имаш бе спермо

2023.02.11 | 07:53

7
60 то % които не гласуваха преди,сега ще отидат при ПП.Герб гори.

Добави коментар

Водещи новини