Синята коалиция иска оставката на Цветан Цветанов

  • 18 юли 2012 09:44

  • 922
  • 4
Синята коалиция иска оставката на Цветан Цветанов
© Булфото

Синята коалиция ще настоява премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да отстрани министъра на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Това каза от
името на парламентарната група Ваньо Шарков.

Основен повод за искането на оставка е оправдателната присъда на първа инстанция срещу лекарите от Горна Оряховица, обвинени в престъпна небрежност, довела до смъртта на недоносено бебе. Според сините отстраняването трябва да е с мотива, че Цветанов редовно напада всеки, който не му удобен. Той нарича престъпници лекари, протестиращи младежи, съдии, политици, поведе война и с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, като по този начин се опитва да прикрива собствените си действия, каза Шарков и добави, че това придобива маниакални измерения.

Синята коалиция се обръща към всички парламентарни групи да вземат позиция по отношение злоупотребата с власт от страна на вътрешния министър, допълни Шарков. Според него Цветанов се е обявил за единствен защитник на потърпевшите от престъпления, а тези, които не му вярват, обявява за защитници на организираната престъпност. Според Шарков, днес трябва да излезе наяве кои депутати и кои членове на правителството са готови да застанат в защита на пострадалите от злодеянията на вътрешния министър.

Припомняме, че в края на 2011 г. Цветанов чете СРС-та от парламентарната трибуна и обвини лекарите от горно оряховската болница, че са умъртвили предумишлено бебе.

Последвайте канала на

БТА
922 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Малко остана вижда ви се края гербери

2012.07.18 | 21:13

4
И аз ако съм бил три години във властта и ми се е усладуло да си правя каквото си искам и ако ми остава съвсем малко още спокойствие , а след това ме чака съд и затвор и аз ще съм изнервен като Цв. Цв .

2012.07.18 | 21:13

3
Синята коалиция ... какво е това, то няма такава, и в следващия парламент няма да има!

2012.07.18 | 19:56

2
Най-ефектно и ефективно се иска оставката на някого прилагайки натиск като този от зимата на 1996/1997 година !

2012.07.18 | 19:23

1
как се насрани политически групи,крали и продали България ,като СДС,БСП и ДПС се му искат оставката на ЦЦ?? Жегнал ги е боклуците!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини