Съветник на президента: Служебното правителство не мечтае да остане дълго на мястото си

  • 10 февруари 2023 07:55

  • 427
  • 5
Съветник на президента: Служебното правителство не мечтае да остане дълго на мястото си
© Кадър - Нова телевизия

Служебното правителство не мечтае да остане дълго на мястото си. Държавата се управлява трудно без работещ и конструктивен парламент. Това заяви в ефира на Нова телевизия председателят на Стратегическия съвет на президента Александър Маринов.

„Не виждам с нещо да са нараснали шансовете след поредните избори да се получи разбирателство, което би довело до устойчиво правителство.

Към дадения момент не виждам съществени възможности един от двата блока да получи сериозно преимущество. Или трябва да се договорят за програмно правителство, или – наесен с песен”, коментира Маринов.

Относно войната в Украйна, Маринов коментира, че все повече политически и обществени дейци по света говорят за необходимостта да се положат усилия за мир. „В този смисъл мнението на българския президент не е толкова изолирано, колкото се представя. Друг е въпросът какво доминира в медийното пространство. Ясно е, че има риск от ескалация. Това го констатират авторитетни военни и политически фактори от Запада. Ясно е, че трябва да се мисли как тази война ще приключи.

И до ден днешен на много места в света има окупирани територии, които не принадлежат на държавите, които са ги окупирали, а те съвсем не стоят зле в световен план”, каза Маринов. Той е категоричен, че военните действия трябва да спрат.

Росен Христов разкри, че "Газпром" вече е поискала компенсации от България

„Ние можем да заемем позиция, че военните действия не бива да ескалират. Столтенберг каза преди няколко дни, че НАТО не воюва с Русия, но страни от НАТО воюват с Русия. Давате си сметка, че това може да бъде много опасно”, коментира Маринов.

„Ние сме на позицията, че трябва да се направи всичко възможно тази война да бъде прекратена", категоричен е той.

Що се отнася до санкциите, България попада в по-широк кръг от държави, които имат ядрена енергетика, която не може да функционира без взаимоотношения с Русия. Не е само България. Друг е въпросът доколко ясно това се изразява.

Рисковете са, че АЕЦ „Козлодуй” ще спре”, каза той.

Последвайте канала на

Калина Христова
427 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
потрес!

2023.02.10 | 10:24

5
Агент "Майстора" и днес изсипа пет кофи наглост, цинизъм, коварство и разбира се - слугинаж към началника си от село Славяново - (п)Резидента на Решетников, този вече до отвращение прононсиран лакей на кремълския злоде й масов убиец! Та началникът на "Майстора", някакъв "професор" с грозни брадавици по мутрата вика, че (п)Резидентът на Решетников иска "мирно разрешаване") Ами, тогава кажете на кремълския си началник да сде изтегли от Украйна, да спре да взривява училища, жилищни сгради, болници и университети и да спре да убива украински мирни граждани бе, "Майсторе"! Майсторе, твоят началник от село Славяново, фатмакът - национален предател е най-големият позор в новата ни история, най-големият и ще бъде изметен от българския народ!
А ПОД ОПАШКИТЕ

2023.02.10 | 09:25

4
КАТО ТАЯ ЗАЛОЕНАТА ДЕТО МИ Я ДАДЕ ВЧЕРА, КОЛКОТО ТИ ДУША ИСКА! ОДОБРЯВАМ! :)
АКО ЛОЙТА

2023.02.10 | 09:20

3
НЕ ИЗТЕЧЕ С ПЪРВИЯ РИТНИК, ДОКАТО ИЗТЕЧЕ!
БАБО МАРТА

2023.02.10 | 09:19

2
С ПОДКОВАТА НА БОТУША В ЧЕРЕПИТЕ!
ТОВА ДА НЕ Е

2023.02.10 | 09:16

1
КОНЦЕРТ ПО ЖЕЛАНИЕ!

Добави коментар

Водещи новини