Манолов: Трябва да бъде променен Планът за възстановяване и устойчивост

  • 08 февруари 2023 09:12

  • 686
  • 0
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов е обезпокоен не само от инфлацията на стоките, а и от инфлацията на идеите. Сега ще плащаме за авантюрата на политиците. Идеите за скърпване на положението са едни и същи - цената за кризите се прехвърля върху работещите хора, а не тези, които ги забъркаха. С критика към управляващия елит излезе синдикалистът на XI редовен конгрес на организация. На конгреса присъстват още кметът на София Йорданка, Фандъкова, президентът Румен Радев и служебният премиер Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

Манолов открои, че отново предстоят поредните предсрочни парламентарни избори, на които партийните агитки щели отново да убеждават хората и синдикатите, че ще създадат работещ механизъм и добри условия на труд. "Гладният не вярва на сития. Нищо не ни обещавайте за утре, а искаме сега удобни обувки. Нищо не ни обещавайте за утре, защото утре започва от днес", отсече синдикалният лидер.

По думите му каузата на една от големите синдикалните организации у нас - КТ "Подкрепа" е доказала, че може да мине през всички промени и да се справи с всички предизвикателства. Манолов е горд, че синдикатите са успели да се преборят за трите дни болнични да са за сметка на работодателя, но всички победи били постигнати на улицата. Натискът на синдикатите за увеличение на минималната работна заплата на 780 лв., а от догодина и на 850 лв. също дал резултат. Не без натиска на синдикатите се увеличило и минималното обезщетените за платен отпуск.

КТ „Подкрепа” избира нов президент

Битката за запазване на енергийния суверенитет на България също е приоритет за КТ "Подкрепа". Нашите борби за запазване на въглищните мощности в страната ще продължат, закани се Манолов и добави, че когато се появи достойна алтернатива, която да замени празните приказки за слънце и вятър, синдикатите ще застанат зад нея. Синдикатите също не искат българските миньори да дишат прах и да тъпчат в кал, но няма обаче да се примирят с идеята първо да се бутне къщата.

Димитър Манолов настоя за промяна на Плана за възстановяване и устойчивост.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
686 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини