"БОЕЦ" заведе дело срещу НС и Рашидов заради отказан достъп

  • 07 февруари 2023 12:55

  • 694
  • 1
"БОЕЦ" заведе дело срещу НС и Рашидов заради отказан достъп
© Булфото (архив)

Гражданско движение "БОЕЦ" заведе дело срещу Народното събрание и бившия му председател Вежди Рашидов по повод издадената забрана на членове на "БОЕЦ" за достъп до сградата на парламента.

Ето какво пишат от сдружението:

"За да разберем на какво основание и под каква форма е издадена забраната за достъп, по реда на Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), изискахме копия от всички относими към случая документи. В получения от парламента отговор се съдържа информация, че Вежди Рашидов лично е издал "Резолюция" за забрана достъпа на Георги Георгиев и Орлин Езекиев - членове на Сдружение "БОЕЦ" - до сградата на парламента, основавайки се на "Правила за вътрешен ред на Народното събрание". В същия отговор не ни предоставят копия от тези "Правила", както и от самата "Резолюция". Така ние не бихме могли да преценим дали действията на Рашидов са законосъобразни или не".

От сдружението смятат, че се погазва Конституцията, а Рашидов и администрацията на парламента погазват и ЗДОИ, отказвайки да изпълнят закона и да предоставят изискваните документи. 

Лидерът на "Боец" влезе в НС, за да протестира срещу хартиените бюлетини

Радина Лазарова
694 1

Коментари 1

Добави коментар
кочо боко сик ,вис и милиардите на сараите

2023.02.07 | 13:09

1
Вижте това герберско мутренско недоразумение бе председател на НС в Република България .Този боклук е олицетворение на състояние и достоънството на народа ,какъв то е бащата ,такива са и децата .Не се сърдете българи такива сте си какъв е този, когото ГЕРБ, ДПС , БСП и БВ го избраха за предздседател на НС ПОЗОР и пак ПОЗОР за бългалрския парламент и балгарската опг герБ дпс и бсп

Добави коментар

Водещи новини