БСП: Лъжа е, че ръководството на партията е сменило делегати на Конгреса

  • 07 февруари 2023 10:58

  • 668
  • 2
БСП: Лъжа е, че ръководството на партията е сменило делегати на Конгреса
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Ръководството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не може да сменя делегати, заявява в своя позиция пресцентърът на левицата.

Поводът за разпространената позиция са твърденията на членове на Националния съвет относно състава на Конгреса на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и за смяна на делегати от ръководството на партията.

Това може да се прави само от общинските и районните конференции на местните структури при спазване на устава.

БСП: Луковмарш е толериран от Столична община под една или друга форма

От БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е разясняват ситуацията в пет точки:

1.Ръководството на партията не може да сменя делегати. Това могат да правят само и единствено общинските и районни конференции на местните структури при спазване на Устава.

2. От всичките над 950 делегати на 50-ия Конгрес промени е направила Видинската партийна организация, където цялото ръководство напусна партията преди предходните парламентарни избори и съвсем естествено конференцията на видинските социалисти е избрала нови делегати на тяхно място, които да ги представляват на Конгреса.

3. Промени са направили конференциите на пловдивските социалисти, където преди близо година започна пълен цикъл отчети и избори в шестте района на града. При пълен цикъл отчети и избори се избират изцяло нови органи, в това число и нови делегати на Конгреса, което могат да направят единствено и само местните организации.

4. Избрани са и нови делегати отново от местните структури в единични случаи, като са отчетени предвидените от Устава напускане на партията, трайна невъзможност или смърт.

5. Има едно делегатско място, което ще остане празно, тъй като титулярът е изключен от партията.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
668 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Новини бг

2023.02.07 | 11:56

1
ВИЕ СЪЩО СТЕ ЕДНА ГОЛЯМА ЛЪЖА.
Кроела

2023.02.07 | 12:02

2
е сред топ10 на най-противните хора...

Добави коментар

Водещи новини