Гьоков: В социалната политика служебното правителството не се справи

  • 02 февруари 2023 13:10

  • 308
  • 1
Гьоков: В социалната политика служебното правителството не се справи
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Моята лична оценка е, че в социалната политика служебното правителството не се справи. Това каза пред журналисти в парламента Георги ГьоковГеорги ГьоковГеорги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва средно образование в Стара Загора от "БСП за България", предаде БТА.

Той заяви, че служебното правителство не е продължило политиките на редовното правителство и даде за пример с мярката за 0,25 лв. за литър гориво в подкрепа на българските граждани, която не е била продължена от служебния кабинет. "Това не ми дава възможност и сърце да дам висока оценка на служебното правителство", коментира Гьоков. 

Относно предстоящите парламентарни избори, Гьоков посочи, че от редовното правителство "БСП за България" са излезли с много силни политики, които са били реализирани. В 48-ото Народно събрание (НС) бяхме най-диалогичната партия, най-предвидимата и най-консенсусната, коментира той и допълни, че това го е потвърдил и президентът, когато е връчвал третия мандат. Надявам се след изборите на 2 април нашите резултати да бъдат по-високи, добави той. По думите на Гьоков няма логика да показваш добри неща в политиката, а да показваш лоши резултати на изборите.

Социалният министър отговаря на БСП: Проектът е одобрен от МС и от ЕК по времето на Гьоков

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ също коментира работата на 48-ото НС. Той подчерта, че оценката за него се съдържа в декларацията на парламентарната група. Надяваме се до 49-ото НС да положим онези необходими усилия, всички участници, така че така нужният диалог, да се случи в 49-ото НС, каза той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
308 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тенев

2023.02.02 | 17:40

1
То добре че парламента се справи.......:)

Добави коментар

Водещи новини