След днес 48-ото Народно събрание отива в историята: Каква е равносметката?

  • 02 февруари 2023 09:08

  • 861
  • 8
След днес 48-ото Народно събрание отива в историята: Каква е равносметката?
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

След днешното заседание 48-ото Народно събрание отива в историята. Народните избраници, които българите изпратиха в парламента, така и не успяха да свършат най-важната си задача - да сформират правителство.

Предстои назначаване на ново служебно правителство. Обобщаваме какво свърши и какво – не свърши парламентът.

„Трудно” – това със сигурност е думата на 48-тото народно събрание. Трудно заработи. Народните избраници постигнаха невъзможното - разтеглиха времето, за да могат да си изберат председател. По правило председателя на Народното събрание се избира в първия ден, та се наложи да спрат часовника. …. Първата им работна сряда продължи до петък.

„Колеги, ако четири дена аз трябва да седя тук и да наблюдавам това, което вие предлагате – чудя се. За една година дойдохте, от къде дойдохте с толкоз омраза”, каза председателят на парламента Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко по време на обсъждането за неговата кандидатура.

„Вие хубаво се усмихвате, защото си седите, ама питате ли ме мене”, каза Рашидов. В крайна сметка именно Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко бе избран за председател на парламента.

Трудно се разпределиха комисиите между различните партии. „Бях поканен за разговор с едни от основните лица на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и бях помолен да се откажа”, заяви на трибунка Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент.

Последен работен ден на 48-ото Народно събрание
В отговор лидерът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, каза: „Да, беше в нашата стая. Дойдоха с Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. Беше чудесен разговор”.

Първият внесен законопроект беше за връщането на хартиената бюлетина. Машините за гласуване ще продължат да се ползват, но всъщност просто ще изпълняват функциите на принтери, предава Нова тв.

„Ние имаме усещане че се стяга сватба и ще кумува ДПС”, заяви от парламентарната трибуна  Йордан Иванов от ДБ.

Трудното съществуване на този парламент…. наложи формирането на различни тематични коалиции - Коалиция „хартиена бюлетина”, коалиция „Евро”, коалиция „оръжия за Украйна”. След месеци отлагане и България реши да изпрати оръжие в Украйна.

Според Джейхан Ибрямов от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с – „за нас това е издържано политическо и държавническо решение”.

Бившият външен министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в заяви: „Какво можем и не можем - ще се прави в синхрон с изпълнителната власт и анализа на МО”.

„Евроатлантическата сбирщита се опитва да въвлече страната в конфликта”, смята Ангел Георгиев от „Възраждане”.

От БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, определи като цинично поведението на колегите си. „Днес се ражда коалиция на войната”.

Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския от ДБ  смята, че е безотговорно да се говори, че страната ни ще бъде вкарана във война.

БВ Александър НиколовАлександър НиколовАлександър Николов е Магистър по финанси от УНСС. През последните няколко месеца е изпълнителен БВ: Доскоро бяхте министър в кабинет който имаше рекорден износ на оръжие. И вие тръвдите че сте партия на мира ето това е непоследоватилност.

Коалицията Украйна роди и първият и единствен независим депутат. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е наказа Явор Божанков за инакомисие и го изключи от парламентарната си група. Той си татуира черна овца.

Коалицията, която по правило трябва да се формира в едно народно събрание, така и не се случи. Седемте партии в парламента не формираха управленска коалиция. А премиер се търсеше и сред холивудските звезди и сред футболните

Още нещо не успя да свърши 48-ят НС – не прие бюджет за годината, но за това вината не е само тяхна. Служебният кабинет отказа да внася нов бюджет, притеснен, че партиите ще раздуят разходите без да мислят има ли приходи за тях.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
861 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
радев

2023.02.02 | 09:48

1
равносметката е че са едни спермояди
Хай

2023.02.02 | 10:08

2
Долен лайнар марш в лайнарника

2023.02.02 | 10:23

3
e kak kakva e ravnosmetkata sabranieto na koziak glasuva dve vajni neshta za koziak dade orajie na usraina i plati miliardi za reciklirani samoleti a za narodat 000000
софия

2023.02.02 | 10:52

4
е турчино колко уикита изпи бе резак

2023.02.02 | 10:54

5
Равносметката е, че въобще не трябва да ви има. Най добре е като излезете днес, запалете народното събрание.

2023.02.02 | 10:55

6
Равносметката е никаква полза от вас, само излишни разходи на народа.
123

2023.02.02 | 10:57

7
Дай сметката да видим колко струвахте на народа за тези 4 месеца, за нищо свършена работа.

2023.02.02 | 11:36

8
Че политиците са престъпници и мястото им е в затвора

Добави коментар

Водещи новини