В патова ситуация: Българският политически живот се движи от страхове, тревожности и комплекси

  • 02 февруари 2023 08:46

  • 753
  • 5
В патова ситуация: Българският политически живот се движи от страхове, тревожности и комплекси
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

"Вече не се обсъжда въпросът кога ГЕРБ ще рухне и ще изчезне от политическия живот, а с кого ще направят коалиция. ГЕРБ не е в изолация. Те вече имат договорена коалиция и това е за да плаши десните".

Това каза политологът Андрей Райчев в ефира на Нова телевизия.

Според него политическият живот се е вторачил в корупцията и не се виждат истинските проблеми.

„Единия казва, че другият краде и обратното. Трябва да спрат да се обвиняват един друг в кражба и да се обединят около важните въпроси. Въпросът не е дали един или друг политик ще изчезне“, заяви Райчев.

„У нас има неспособност да се формира политическо мнозинство. Очевидно е, че избирателите не припознават никой. Недоверието е голямо. Съответно то се пренася вътре между политическите групи в парламента и не могат да се постигнат никакви консенсуси”, заяви Димитър Аврамов.

„Не е възможно и този път да се състави кабинет, политиците отразяват по-базово разделение на електората. Ние сме различни хора, затова в парламента се появяват различни политици, които не могат да се съвместят. Българският политически живот твърдо е свързан с кражбата, този корупционен дискурс довежда до това, че не виждаме какви са големите различия”, подчерта и Андрей Райчев.

Политолози: Вотът в София ще реши всичко

„Големият проблем е, че ще престане да ни бъде интересно да въртим едно и също и да говорим по едни и същи теми. Избирателите ще продължават да се демотивират до момента, в който продължаваме да говорим по един и същи начин за едни и същи неща. Именно защото няма да има никаква възможност за решаване на проблемите. В новия парламент ще е важно да се вършат глупости”, категоричен е и Росен Стоянов.

„По принцип българският политически живот се движи от страхове, тревожности и комплекси. От чувство за малоценност. Дори този меч, който се размахваше за тази корупция – това е толкова дребно. Всички изследвания, които са правени, са с корупционна нагласа и трябва да си дадем сметка за това. Докато не се научим да имаме достатъчна толерантност към различията – няма да успеем да се разберем”, посочи Росен Йорданов.

„Избирателите ще се демотивират, ако продължим да говорим за едно и също нещо. В новия парламент е важно да се спре да се правят глупости – като например да се коалираш с не когото трябва, или да излезеш от зала, когато трябва да се почетат жертвите на комунистическия режим“, смята Росен Стоянов.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
753 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.02.02 | 11:36

5
ЧЕТИРИМА ЧЕРВЕНИ СТАРЦИ ПЛЯМПАТ ПРОСТОТИИ
Stamatis

2023.02.02 | 10:53

4
Движи се от алчност и човеконенавист! Семката е лоша!
:)

2023.02.02 | 09:06

3
Тоест, повсеместната корупция не е най-големият проблем??? Браво бе, Райчев!
киро

2023.02.02 | 09:04

2
киро ануса ако знаят какво ги чака смърт
Емѝ...

2023.02.02 | 09:04

1
Българският политически живот се движи от комундрелска корупция и руски пари.

Добави коментар

Водещи новини