Димитър Манолов: Депутатите си играят на шикалки и учат демокрация на принципа проба-грешка

  • 31 януари 2023 21:49

  • 881
  • 3
Димитър Манолов: Депутатите си играят на шикалки и учат демокрация на принципа проба-грешка
©
Слушай новината Слушай новината

Ще настояваме за увеличаване на доходите, но ми е трудно да кажа как ще стигнем до тази равновесна точка. Ако погледнем паритета на покупателната способност, а не единствено доходите си, нещата не изглеждат толкова трагични. Ще получим възможността да настояваме за по-висока минимална работна заплата при разглеждането на следващия бюджет. Това заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър МаноловДимитър МаноловРоден на 23 август 1958 г. в гр.София. Завършва средното си образование в 35-та гимназия с преподаване в ефира на предаването "Денят ON AIR".

По думите му служебният кабинет "прави политика покрай правилата", решавайки да подготви нов бюджет, макар до преди месеци да е повтарял, че това не е възможно.

"Не съм оптимист, че ще има редовен кабинет. Да кажем, че за няколко месеца ще профункционира Народно събрание, което да приеме бюджет. Той е върховната еманация на правенето на политика - в него е вложено всичко, тъй като всичко се прави с пари", подчерта Манолов.

Шефът на КТ "Подкрепа": 25-те стотинки отстъпка за горива не трябваше да се въвежда

Във връзка с темата за доходите у нас - той обяви, че  за следващия понеделник е планиран протест в подкрепа на работещите в сферата на градския транспорт, чиито заплати са твърде ниски.

"Изтече едно 3-годишно споразумение, подписано в мирни времена, в което имаше цялостна схема за увеличаване на доходите в градския транспорт. Не можем да сключим ново такова, защото през есента ще има нови избори", поясни президентът на КТ "Подкрепа".

Пред Bulgaria ON AIR гостът коментира, че депутатите си "играят на шикалки и учат демокрация на принципа проба-грешка".

"Твърде често сменяме лошото с по-лошо. Ясно е, че там добри няма, затова избираме по-малко лошото, заради което се въртим като хамстери във въртележка", категоричен бе той.

Според Манолов "Европа е едно голямо европейско семейство, в което всичко се обичат, но едни повече, а България - по-малко".

"Общата селскостопанска политика на ЕС не е еднаква за всички  - толерира едни и е безжалостна към други. Когато се питаме защо храните ни стават по-скъпи, това е едно най-важните обяснения", изрази позиция гостът.

Президентът на КТ "Подкрепа" обобщи, че предлаганите от Европа пари за затваряне на въглищните централи са кървави.

"Абсурдно е да ти платят една порция чорба от собствената ти кокошка, снасяща златни яйца, която е снасяла златни яйца", заключи той.  

Последвайте канала на

Мая Йорданова
881 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
браво

2023.02.01 | 15:02

3
СТИГА ТАЯ МИНИМАНА ЗАПЛАТА,НИКОЙ НА РАБОТИ ЗА МРЗ.КАЛПАЗАНИТЕ ИМ Е. МНОГО !!!???
Асен

2023.02.01 | 14:13

2
Боклук що не живееш с 780 лв. бе боклук ?
Емѝ...

2023.02.01 | 05:47

1
A "профсъюзите" отдавна бяха изкупени от големия "бизнес" и нямат грешка - работят за него и срещу интересите на работещите.

Добави коментар

Водещи новини