Политолог: ПП и ДБ изпуснаха момента, няма да им стигнат силите да победят ГЕРБ

  • 31 януари 2023 11:27

  • 677
  • 2
Политолог: ПП и ДБ изпуснаха момента, няма да им стигнат силите да победят ГЕРБ
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

В стратегически и визионерски план коалицията ПП-ДБ е правилна стъпка, излъчва обединение и предвидимост, но изтърваха момента - на предните избори можеха да победят ГЕРБ. ПП тичат след реалността. Електорално това обединение няма да е провал, но едва ли ще им стигне сила да победят ГЕРБ.

Това каза за "Твоят ден" политологът Любомир Стефанов.

По думите му обединението на ДБ и ПП не може да произведе 100 гласа и да им трябва още един партньор.

"Те ще вземат хипотетично 26%, ГЕРБ - 25, появяват се БСП, "Възраждане", може да има и нови субекти, може и да няма. Събират се останалите и си говорят, а ПП и ДБ се събират и не си говорят с другите, и остават коалиция'', прогнозира той.

Ивайло Мирчев разкри каква цел преследват от ДБ

Проф. Росен Стоянов смята, че заявката за коалиция на ДБ и ПП е дошла, защото осъзнават, че сами не могат да се справят.

"За пръв път откровено се говори за широко обединение. Крайно време беше да се чуе нещо предварително, за да бъде устойчиво. Идеята не е да си пръв, оттук нататък винаги е само с коалиции ще се управлява. Ще се създават нови проекти и ще се преосновават такива", обясни той. 

Според него след изборите няма да има кардинални промени.

"Политическите субекти много по-рано да осъзнаят, че трябва да мотивират младите хора да гласуват. Те трябва да бъдат убедени, че имат основание да управляват тази държава. Има потенциал в нашите млади хора да управляват държавата. В дясното сме свидетели на бъгване само на субекти център-ляво или ляво. Потенциалът за мен е в дясното пространство, там трябва да има преформатиране и създаване на нещо ново дясно-консервативно", коментира Стоянов. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
677 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.01.31 | 11:43

1
kakva pobeda bre smeshnici podlogite na koziak bez mashinki koito koziak da im manipulira niama da imat 10 procenta
Генади

2023.01.31 | 12:09

2
Без възможност да бутат по машините ПП-ДБ ще гепят около 16%, а ГЕРБ ще са на 26%.

Добави коментар

Водещи новини