Министър Минеков за скандала в Народния театър: Усещам политически натиск лично към мен

  • 29 януари 2023 20:39

  • 716
  • 2
Министър Минеков за скандала в Народния театър: Усещам политически натиск лично към мен
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Ситуацията в Народния театър започва да придобива значение на политически натиск, включите, но и към мен. Това каза служебният министър на културата Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си в предаването "120 минути" по БТВ.

Той добави, че забелязва и много политически назначения.

„Има много нови назначения. Интересни са назначения, които са по някакъв начин свързани с партията на самият Василев (директорът на Народния театър – бел. ред.). Тези дни излезе в няколко сайта информация за неговата партия - алтернативна лява партия, която беше поведена от Красимир Янков? Много страни партийни назначения се получава. Че има в театъра и да ви кажа честно, аз усещам някакъв политически натиск. Вероятно и в театъра, но вече го усещам, че след като всичко това се случва по този начин, този политически натиск е и към мен“, каза той.

Министърът на културата: Силните думи на Ботев звучат истински, защото са подкрепени с дела

Скандалът в Народния започна миналата година с надраскана врата.

А в началото на тази година стана ясно, че рeжисьорът Александър Морфов е надраскал вратата не само на пиара Велислава Кръстева, но и тази на кабинета на директора Васил Василев. На 29 октомври миналата година вратата на офиса на настоящия пиар на Народния театър  осъмна с изкъртена табелка и надписи: "ДПС", "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай". Впоследствие режисьорът Александър Морфов призна, че той е "известният извършител и че не се е крил".

Кръстева бе дългогодишен говорител на ДПС, бивш депутат и член на Комисията по култура и медии и бивш зам.-министър на културата.

Минеков обясни и че направеният в Народния театър одит в момента се преглежда.

„Вътре има някои неща, които са много смущаващи. Има някакви за взаимоотношения с фирмата „Инса ойл“, които не са били показани в одита. Другото, което не е в одита, е фирмата „Инфлуенсър бг“, която е собственост на дъщерята на пиарката Кръстева. Не казвам, че има нещо нередно, но нямам документите, които да покажат , че всичко е нормално“, обясни Минеков.

Според него в театъра има разделение, а някои работят там с усещане на страх. По думите му директорът има доста основания да бъде освободен.

Мая Йорданова
716 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.01.30 | 02:27

2
Минеков,спомняш ли си ковчезите?
PaulaFox

2023.01.29 | 22:53

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини