Росен Плевнелиев: България се променя за добро (снимки)

  • 16 юли 2012 19:35

  • 4500
  • 38
Росен Плевнелиев: България се променя за добро (снимки)
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното получи символичния ключ на Добрич от кмета Детелина Николова при посещението си в областния град.

Кметът връчи ключа с посланието, че той показва началото и времето, в което са събрани всички усилия да бъде създадена “тази прекрасна българска земя” - Добруджа. В отговор държавният глава изрази благодарност за жеста и допълни, че този ключ няма да му потрябва да отключва вратите на и без това гостоприемния Добрич, но го възприема като символ, защото с него жителите на града са отключили “частица от своята душа”.

Президентът каза, че при своите пътувания вижда как България се променя, и то за добро. Плевнелиев заяви, че за него символичният ключ е знак за отключване на потенциала, който може да бъде постигнат със съвместна работа – от страна на местните хора и с помощта на държавата, която трябва да вижда, да разбира и да подкрепя този потенциал. Проектът на Община град Добрич “Йовковият Добрич – съвременна туристическа дестинация” президентът определи като един изключително добре премислен проект, със силни послания, който показва, че “България вече деконцентрира собствените си туристически атракции”. Това означава, че “произвежда” повече отколкото Албена, Слънчев бряг и Златни пясъци, отбеляза Плевнелиев. Той коментира възможността туристите да посещават занапред и Добрич, виждайки интересни неща в града, като много добър шанс пред курортите. Това по думите на президента е свързано с интегриран подход, означаващ, че Министрество на културата ще “произведе” съответните културни атракции, като подкрепа ще бъде оказана и от други ведомства, като Министерство на земеделието, на околната среда и водите, на икономиката, като всяка институция ще изпълнява своята мисия за развитие на туризма у нас, за запазване на културно-историческото ни наследство и представянето му пред света по най-добрия начин.

По думите на Плевнелиев - проектът на Община Добрич ще даде възможност на хората да видят и да се запознаят с богатството, което съществува само на около 50 км от морето и курортите там. Президентът определи България като една от най-богатите културно-исторически дестинации на Европа. Целта е това богатство да бъде показано на идните поколения, да бъде съхранено, но и да печелим от него, заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. При посещението си днес в добруджанския град той получи подарък от кмета на Добрич – томове с произведения на Йордан Йовков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4500 38

Коментари 38

Добави коментар
Цеко сифоня

2012.07.17 | 23:20

38
Тази.... новина - България се променя за добро - от кое измерение е? Явно не е от нашето !
Песимиста

2012.07.17 | 23:20

36
Тая новина е бълнуване на един от многото психично болни хора във властта и в частност във ГЕРБ ! Тия до такава степен вече се самозабравиха , че вече не знаят нито какво говорят нито къде се намират постоянно им се привиждат и причуват разни неслучили се неща Шизофринията не е шега работа . макар , че при техният случай на многоличие нещата са неспасяеми освен интензивно психиатрично лечение или дългосрочен престой по програмата на ВСС " Много Затворено Общество " може и да се освестят рано или късно по вероятно да е твърде късно но това е тема на друг разговор.
Ученици събират пари за ремонт на 200-годишна църк

2012.07.17 | 18:54

26
Ученици събират пари за ремонт на 200-годишна църква
Модераторът е педал и прост гербер

2012.07.17 | 23:20

37
Искай от Бойко на всички ни парите са у него ! Заграби всичко !

2012.07.17 | 23:20

35
След ден ще се разбере за кой точно паралелен свят става дума и дали не е за нас , определено няма да е нещо което ще се прочете лесно от Бойко Тиквата и компанията от сини комунета и ще им дължи влажно и миризливо . Хубавата новина е че на еврочиновниците взе да им идва ума и вече ще е почети невъзможно да си въртят фокусите от ГЕРБ пред тях разчитайки че няма да лъсне истината .
Fero

2012.07.17 | 23:20

34
Тоя от добряк,започна да ми става много лигав и антипатичен.

2012.07.17 | 23:20

33
Тая невестулка хич не е с всичкия си. В мокрите сънища на бащицата му може и да сме по-добре, но иначе сме си на дъното на всичко и скоро няма да излезем от там с такива крадливи политици!
Бойко в затвора!

2012.07.17 | 23:20

32
Бойко Борисов и Цветан Цветанов са се обаждали и за заплашвали екипа на със закриване!Всички коментари против ГЕРБ се трият а по тече масирана реклама на ГЕРБ!НЕ ГЛЕДАЙТЕ ТАЗИ ПРОДАЖНА ТУРСКА МЕДИА !ХОРА РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ В САЙТА НА ЗА ДА СЕ ИЗГАВРИМ С МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ!БТВ са една предателска телевизия обслужваща интересите на ГЕРБ и БорисовВсеки честен българин има един отговор за тях - Бойкот на БТВ и ГЕРБ по всички сайтове!Хора, време е да напуснем интернет и да отидем на площада да изметем гьобелсовата бтв и чумата на века ГЕРБ!Хора, които се връщат от чужбина казват че няма друга такава помиярска държава като България. Някаква МУТРА-ДИКТАТОР да се гаври с цялото население а то да му се кланя и слага заедно с всички медии.Защо никоя медия не съобщава новината, че "Европейската комисия "Антимафия" е сезирана за тъмното минало на Бойко Борисов"!?ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ПОДКРЕПА НА ГРУПАТА ВЪВ ФЕЙСБУК ЗА СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ИЗПРАВЯНЕ НА БОЙКО БОРИСОВ, ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И ЦВЕТЕЛИНА ПРЕД СПЕЦИАЛИЗИРАН СЪД!ВИЖТЕ В ГУГЪЛ КАКЪВ Е ТРОВИЛ И УБИВАЛ ДЕЦАТА ВИ А СЕГА ВИ УПРАВЛЯВА!ГУГЪЛ - Бойко Борисов от Червен бряг до Ирак. ЧЕТЕТЕ

2012.07.17 | 23:20

31
Правилно г-жо Президент България се променя обаче няма да е за добро скоро ще имаме избор между много вариации на думата " зло " по-малко зло , По-голямо зло , приемливо зло и т н .

2012.07.17 | 23:20

30
След има няма една година ще се промени доста дано да не превартиш напълно от изненада когато ГЕРБ се окажат извън властта , а около теб има само нови неознати лица които не могат да те дишат дори тогава ще си говорим пак .

2012.07.17 | 23:20

29
След има няма една година ще се промени доста дано да не превъртиш напълно от изненада когато ГЕРБ се окажат извън властта , а около теб има само нови непознати лица които не могат да те дишат дори тогава ще си говорим пак . Малко остана скоро ще си говорим пак като ние ще говорим , а пък ти ще слушаш дано да ни слушаш иначе няма да си дълго президент нали ???

2012.07.17 | 23:20

28
Тоя Плевнелиев може ли да го фрасна!? Тоя ако си мисли, че България се променя за добро, е егати идиота.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини