Балабанов от ИТН за референдума: Парламентарната република е изчерпана

  • 23 януари 2023 17:39

  • 1952
  • 64
Балабанов от ИТН за референдума: Парламентарната република е изчерпана
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Парламентарната република вече се е изчерпала. Това се доказваше с всеки един ден от последното Народно събрание (НС). Виждате какви червени линии се чертаеха в парламента. Партиите не можеха да изберат председател на НС. 

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Станислав Балабанов от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" (ИТН), който разкри подробности защото от партията инициират национален референдум за промени във формата на държавно управление от парламентарна в президентска република. 

"Ако станем президентска република, НС вече ще работи законово. Предишните премиери Борисов и Петков използваха НС за изтривалка и свои лични цели. Ако станем президентска република, всички институции ще работят чисто и прозрачно. Ние задаваме въпроса за Велико Народно събрание (ВНС), което да промени Конституцията. По този начин ще може да се направи и съдебната реформа. Ако хората излязат и гласуват на референдума, ВНС ще е от 400 човека и ще има огромна легитимност, с която да промени Конституцията. Всичко зависи от българските граждани. В последния парламент партиите показаха истинските си лица, които не са приятни", добави той.  

ИТН внесе в НС подписка за свикване на национален референдум за президентска република

"Няма нищо лошо в референдумите. Това също е начин за лекуване на демокрацията. Хората трябва да бъдат питани. Българските граждани са работодателите на политиците. 33 години живеем в парламентарна република, която не произведе нищо. Хората търсиха спасители, които после ги разочароваха. Никой не си играе с огъня. Референдумът е един демократичен подход. Ние винаги сме били последователни. Целта ни е да отпушим системата, хората да си кажат мнението и да сменим неработещата в момента система. Парламентарната република е в патова ситуация", категоричен бе Балабанов. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1952 64

Свързани новини

Коментари 64

Добави коментар
ИЗЧЕРПАНА СРЕДЕН ПРЪСТ

2023.01.23 | 17:48

1
Балабанов от ИТН за референдума: Парламентарната република е изчерпана
sss

2023.01.23 | 17:52

2
И вие сте изчерпани,за кого работи ИТН
Митьо

2023.01.23 | 17:53

3
Айди, айди ся ! Гръмки заявки от пишман политици. Даже не желая да чета статията.

2023.01.23 | 17:54

4
Хахахаха,вие се изчерпахте за 6 месеца бе прасе..

2023.01.23 | 18:06

5
Кога живя,кога прецени,че е изчерпано,празната ти глава не можа ли да роди нещо смислено?
Ха-ха-ха!

2023.01.23 | 18:09

6
Понеже Простак Тошко Хаджията стана за ташак на целокупния български народ и омразата и презрението на хората към него стигнаха неподозирани размери, Сакатото нищожество от Учиндол сега праща по телевизиите другия си "санитар" - същия простак, ама на тоя му викат Балабна Джебчията, понеже има навик да да преърква джобовете на хората, да вади разни хартийки и да ги развява по телевизиите! Та простак Балабана джебчията, с грозната брадавица на противната си мутра, днес се яви като изпълнител на поредната поръчка на фатмака и кремълски лакей от село Славяново! Та Джебчията "лобира" за "президенстка република", защото парламентарният модел бил "изчерпан"! Изчерпан си ти бе ниощжество с грозната брадавица на мутрата, изчерпан е простак Тошко Хаджията, изчерпан тотално е и сакатият ви лидер, дето не може да помести сам задника си на дивана, нито да стои изправен, нито да върви! Добре бе, Джебчията, добре бе, нищожество и изпълнител на мокри поръчки! Че веднъж фатмакът и кремълски слуга ви употреби и направи от вас палачи, в резултат на което българският народ ви измете на бунището,! Да не би толкова бързо да изхарчихте рублите, с които ви платиха този чутовен резил, та сега сте приели и друга мокра поръчка?! Големи нищожества сте бе, Джебчията, нямате равни в цялата ни политическа история!
!!!

2023.01.23 | 18:11

7
Ега ти орангутана е този мръсен чалгар! Всъщност, да прощават приматите за обидата!
Емѝ...

2023.01.23 | 18:11

8
Каква интелектуална и извисена физиономия има тоя шопар, сигурно много ги чатка нещата.
Ясно

2023.01.23 | 18:14

9
шефа на Радев е развързал широко кесията.
Чалгарите сценаристи…кдк

2023.01.23 | 18:17

10
Същи и чалгарите се изчерпаха. Некадърните сценаристи също

Добави коментар

Водещи новини