Парламентът ще изслуша външния министър за побоя над Християн Пендиков в Охрид

  • 20 януари 2023 20:31

  • 429
  • 2
Парламентът ще изслуша външния министър за побоя над Християн Пендиков в Охрид
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Парламентът ще изслуша във вторник служебния министър на външните работи Николай Милков във връзка с поредния случай на физическо посегателство над българи и български граждани в Република Северна Македония. Това предвижда дневния ред на извънредното заседание на Народното събрание на 24 януари от 10:00 часа.

Предложението за изслушване на външния министър е внесено от председателят на "Възраждане" и на парламентарната комисия за политиките за българите извън страната Костадин Костадинов и е трета точка в дневния ред. 

Секретарят на културния клуб "Цар Борис Трети" Християн Пендиков в Охрид е бил пребит снощи, съобщи в профила си във Фейсбук евродепутатът Андрей Ковачев. Тази сутрин от "Възраждане" излязоха с декларация от трибуната на Народното събрание във връзка с нападението над Пендиков и поискаха въпросът за правата на македонските българи да бъде повдигнат на предстоящия Съвет по външни работи на 23 януари в Брюксел и лично пред Жозеп Борел - върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността.

Външно привика македонския посланик заради побоя на българин в Охрид

В дневния ред на извънредното заседание на парламента във вторник е включен и законопроект за денонсиране на Споразумението за основаването на Международната инвестиционна банка и на нейния устав и на Споразумението за организацията и дейността на Международната банка за икономическо сътрудничество. Предвижда се депутатите да обсъдят на второ четене и изменения в Закона за българския жестов език.

След това е предвиден парламентарен контрол, който ще започне с разисквания по питане от депутатите Иван Манев и Иван Христанов от "Продължаваме Промяната" към служебния министър на околната среда и водите Росица Благова относно премахване на 9000 тона незаконни отпадъци в град Плевен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
429 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.01.21 | 16:03

2
България вече не съществува като нация. Сега е само територия на един изкуствено създаден съюз с неясно бъдеще. Тежко и горко за младите хора от български произход.
PaulaFox

2023.01.20 | 20:48

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини