Президентът Радев остро осъжда системните нарушения на правата на българите в РСМ

  • 20 януари 2023 14:09

  • 964
  • 4
Президентът Радев остро осъжда системните нарушения на правата на българите в РСМ
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на остро осъжда системните нарушения на правата на българите в Република Северна Македония и насаждането на омраза към тях, резултат на която е нападението срещу българина Християн Пендиков в Охрид.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1242

Българският държавен глава счита, че заявените амбиции за членство на Република Северна Македония в Европейския съюз и поетите ангажименти за реформи и утвърждаване на демократичните норми в страната, се разминават с реалността, в която живеят македонските българи в югозападната ни съседка, съобщават от пресцентъра на Президентството. 

България има готовност да организира въздушната евакуация на Християн Пендиков и да осигури неговото лечение.

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на отново ще постави на вниманието на държавните и правителствени ръководители в Европейския съюз, както и на европейските институции и Съвета на Европа, въпроса за спазването на правата на българите в Република Северна Македония.

Пребит е секретарят на клуб "Цар Борис Трети" в Охрид, съобщи евродепутатът Андрей Ковачев

Системното нарушаване на техните права беше в основата на позицията на България, европейската интеграция на Република Северна Македония да се гради на истински напредък в изкореняването на езика на омразата към България и българите и на спазването на правата на македонските българи. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
964 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Сонита

2023.01.20 | 15:11

4
Жалко е, че не виждате колко е справедлив Радев. Прави всичко, което му е разрешено по Конституция. Това че не е "благодарил", на Азовци идр. на Зеленски, който се продаде на НАТО се случва, защото е реалист. Той знае повече от нас.
PaulaFox

2023.01.20 | 14:56

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076
Тоя е наглец!

2023.01.20 | 14:30

2
Отвратителен и коварен наглец! Добре го играеш "патриот", ама защо не осъдиш чудовищната агресия в Украйна на началника ти - кремълското чудовище, злодей и престъпник срещу човечеството бе, фатмако от село Славяново? Щото ще сенапикаеш от страх, нали?!
Георги Илиев Митев

2023.01.20 | 14:20

1
Жалък лицемер , с последни опити да се пише хуманист .

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини