Гълъб Донев: Продължаваме да се борим с овладяването на инфлацията

  • 19 януари 2023 13:43

  • 426
  • 3
Гълъб Донев: Продължаваме да се борим с овладяването на инфлацията
© Булфото (архив)

Продължаваме да работим усилено за влизането на България в Шенгенското пространство и през тази година. Това заяви служебният премиер Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. по време на отчета за свършената работа от кабинета, направен в открито заседание на Министерския съвет.

Донев отбеляза, че политическите сили са искали да представят и са представяли постигнатия от правителството напредък по присъединяването към Шенгенското пространство като провал, но "опитите им са се провалили". Той отбеляза, че разчита на приемственост в действията на кабинета от страна на следващото, редовно правителство. 

По отношение на инфлацията Донев обясни, че за да бъде забавен нейният ръст, правителството е положило значителни усилия за понижаване на цените на горивата.

Министри продължават с преговорите с големите търговски вериги за овладяване на цените на основните хранителни продукти, допълни премиерът, цитиран от БТА.

По думите му всеки гражданин мери инфлацията съобразно цените на храните и по качеството си на живот.

Донев отчете свършеното от служебния кабинет: Променихме живота на хората към по-добро

Донев коментира и "една от най-важните задачи, поставена на служебното правителство от президента Румен Радев" - справянето с наследените кризи: енергийна, ръст на инфлацията, мигрантски натиск.

Една от най-тежките беше енергийната криза, която, за да бъде овладяна, беше създаден междуведомствен кризисен щаб, на който председател е вицепремиерът Христо Алексиев. Срещу нас се сипеха обвинения за постиженията ни в този сектор. Не се отказахме да мислим за решения, с които доходите на хората да догонват инфлацията, заяви Донев.

По отношение на овладяването на кризата с мигрантския поток Донев подчерта, че успешното ѝ овладяване се дължи на доброто взаимодействие между МВР, Министерството на отбраната, Министерството на външните работи, Министерството на земеделието и Министерството на регионалното развитие.

,,Каналджийските мрежи станаха видими благодарение на системната работа на МВР с всички усилия, които положи да противодейства на това'', посочи Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София.

В областта на отбраната служебният премиер каза, че Министерският съвет прие програма за приоритетни инвестиции и инвестиционни разходи на Министерството на отбраната, внесена в парламента.

,,Бяха предприети действия за придобиване на втората партида от осем изстребителя F-16 за изграждането на бойни групи'', припомни Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София.

Последвайте канала на

Владимир Василев
426 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.19 | 23:26

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076
Илиян С.

2023.01.20 | 15:41

3
Това илюстация на задкулисното пространство в управлението на тази страна ли е?
Илиян С.

2023.01.20 | 15:35

2
Шанген няма да оправи беззаконието в тази страна! Кой каквото и да направи! След като интелектуалната недостатъчност е характерна черта на лицата и групите от лица, продължаващи да управляват тази страна! Заедно с целия апарат характеризиращ се със същите параметри! Поради което, в България дълго време още, ще продъжаваме да имаме закони с Противоконституционен характер! След като един управник не може да разбере какъв закон е написал и предложил! И още 240 не са го прочели! Но са го гласували! При това многокротно! Очевидно! Ставя ясно, че тези не са за тази работа! И тази нация никога няма да може да се нарече свободна, докато чрез различни законови основания се отнемат конституционните права на Българските граждани!

Добави коментар

Водещи новини