Политолог: Радев предпочете да реализира собствените си цели и да навреди на БСП

  • 16 януари 2023 13:18

  • 735
  • 1
Политолог: Радев предпочете да реализира собствените си цели и да навреди на БСП
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

От гледна точка на сегашната конюнктура "Български възход" имаше най-голям шанс да съдейства за формиране на правителство с третия мандат. Заради това, че са най-диалогични и са склонни за най-големи компромиси. Защо президентът не избра тях? Това е хубав въпрос. Изборът на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за връчване на третия мандат предопределя неговата нагласа - дали да има редовен кабинет, или да се върви към предсрочни избори. Това каза пред БНР политологът Ралица Симеонова. 

Според нея с избора на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е шансовете за формиране на кабинет са силно ограничени: "Румен Радев предпочете да реализира собствените си цели и да навреди на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, а не да съдейства адекватно за формиране на редовно правителство в рамките на този парламент". 

Радев към БСП: Спрях се на вашата партия в търсене на най-голям шанс за работещо правителство

Симеонова допълни, че "Български възход" са изгубили сериозна част от електоралната си подкрепа и при предсрочни избори партията трудно ще влезе в Народното събрание. 

"От гледна точка на взаимодействие с другите партии това беше правилен ход от тяхна страна, защото отвориха широко вратите за взаимодействие с всички. Разчитаха, че това ще им осигури адекватно присъствие в парламента и възможност да участват активно във формирането на редовно правителство. В политиката има ясно правило - трябва да има последователност в артикулиране на политическите послания и всяка политическа формация трябва да изпълнява ангажиментите, поети пред избирателите. При фундаментални гафове в това отношение щетите са сериозни и "Български възход" ще се изправи пред предизвикателството да не успее да смекчи и да неутрализира щетите от някои решения, които формацията взе в рамките на този парламент", коментира още политическият анализатор. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
735 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Р Крадеф

2023.01.16 | 14:09

1
Язи давам на Биволицата от Крушевица Краднелия СвНинова мандата, защото, тя ми каза, че не сме пратели нито един бракуван патрон в Украйна, и ми даде честна пионерска.

Добави коментар

Водещи новини