Правителството одобрява газовия договор с турската държавна компания „Боташ“

  • 11 януари 2023 06:23

  • 554
  • 9
Правителството одобрява газовия договор с турската държавна компания „Боташ“
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Проект за решение за одобряване на споразумение между "Булгаргаз" ЕАД и турската държавна енергийна компания "Боташ", предстои да разгледа Министерският съвет на днешното си заседание.

Със споразумението се осигурява достъпът на "Булгаргаз" до терминалите за регазификация на втечнен природен газ и последващия му пренос до България за периода от 1 януари до 31 декември 2023 г.

Заради договорът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" поискаха изслушване в парламента на енергийният министър. То обаче им беше отказано. Има съмнения, че с 13-годишното газово споразумение с турската компания „Боташ“, сключено от „Булгаргаз“, се прави опит да се върнат доставките на газ от „Газпром“, но през Турция. 

Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския категорично отрича подобни подозрения.

Росен Христов: Всички наши успехи ясно показват неуспехите

Министрите ще обсъдят актуализиране на Националната карта на висшето образование в България за 2022 година, предаде Нова тв.

Служебният кабинет се очаква да одобри участието на България с национален щанд на международното изложение за биохрани "Биофах 2023", което ще се състои от 14-ти до 17 февруари в Нюрнберг.

Правителството ще разгледа и допълнение на Закона за специалните разузнавателни средства, както и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили на България.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
554 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
надежда дойчева , че бая грозен мангал

2023.01.11 | 06:52

1
!!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка - Гугъл. Не съм много грозна мангалка със зъл сурат. Погледни ме.
надежда дойчева , че бая грозен мангал

2023.01.11 | 06:54

3
ВНИМАНИЕ: Тези мошеници мамят и тормозят хора, продават жени зад граница ОБЩЕСТВО От Admin На 17.10.2021 За престъпна група, която върлува в София, сигнализират читатели на alarma.bg Те са отчаяни, че въпреки многото оплаквания, които са правили и сигнали до медии, които са изпращали, остават глас в пустиня. Поместваме сигнала без редакторска намеса. Престъпна група върлува из София, която мами и тормози хора. Въпреки многото сигнали и оплаквания, които сме правили, тези хора продължават своята дейност. Освен това използват и заплаха към жертвите си, които ги е страх да покажат лицата си. Молим медиите за помощ. Знаем, че вие сте четвъртата власт и понякога ефектът е голям, когато вие поемете нещата в свои ръце. Сега се нуждаем от вашата помощ като граждани. Става дума за хора около разобличената от Нова телевизия Поли Станчева. В Предаването Господари на ефира, в началото на 2012г, направиха редица репортажи с което стана възможно да бъде разобличена въпросната дама за измами и уреждане на кредити с цел измама. Има много дела срещу нея, но какво от това. В престъпната схема работят двама братя близнаци от село Главница намиращо се до Тутракан. За двамата Мирослав и Владислав Иванови има информация, че са продавали жени за Турция. Още там са действали с измама като са се представяли за красиво момиче, кореспондирали са с турския контрагент и когато турчина кани момичето в Турция разбира, че трябва да прати голяма сума пари, за да си вземе тя билет, да си погаси заем и да може щастливо да се съберат. Турчинът праща парите, а момиче йок, както се казва на турски. По същия начин е с момичета които са държали и са изпращали в Турция с цел да се обере контрагента твърдят техни съселяни. Това явно не им стига и се преместват в София където сформират престъпна група с цел измами. Срещу Мирослав има много сигнали и жалби от граждани до полицията и други компетентни органи, но за сега е на свобода, а той е агресивен. В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Надежда Дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот?
надежда дойчева , че бая грозен мангал

2023.01.11 | 06:53

2
Убавицата надежда дойчева е 85 наборче.
Просто човек

2023.01.11 | 06:55

4
Не е работа на служебно правителство да сключва такъв договор!
Просто Педал си

2023.01.11 | 07:43

7
Не е работа да драскаш във скапания сайт. Трол-педали на заплата сте.
ИСТИНАТА

2023.01.11 | 07:04

5
Добре де,"служебното правителство" ,не трябваше ли да ПОДГОТВЯ САМО НОВИТЕ ИЗБОРИ?!?!?! КАКВИ са тези ДЪЛГОСРОЧНИ ДОГОВОРИ????

2023.01.11 | 08:25

9
Революция и всички на клада.
Пешо

2023.01.11 | 07:08

6
Е,КАК ще одобряват,след като още не сме ЧУЛИ,РАЗБРАЛИ мнението на "ЕКСПЕРТИТЕ"-"Другарите"Борисов,Добрев,Теменужка,..........?!

2023.01.11 | 08:24

8
ЯДОСВАМ СЕ КОЙ Е ГЛАСУВАЛ ЗА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ТА ЩЕ МИ ПРОДАВА И КОПУВА ГАЗ НАРОДА И КАКВО ЛИ НЕ.

Добави коментар

Водещи новини