Мехмед Дикме: Основната задача на "златния гьол" е епидемия от Турция да не влезе у нас

  • 10 януари 2023 21:48

  • 2180
  • 0
Мехмед Дикме: Основната задача на "златния гьол" е епидемия от Турция да не влезе у нас
©
Слушай новината Слушай новината

"Златният гьол" не е създаден от последния мандат, той съществува вече повече от 25 години. Той наистина беше гьол до 2002 година, когато с моя заповед направихме ремонт и стана нещо по-модерно. Но основната задача, за която е изграден този гьол, е в случай, че има епидемия в Турция по едрия рогат добитък - да се използва този гьол за дезинфекция на колите. За голямо съжаление правителството на Бойко Борисов, по-конкретно по негово разпореждане се даде границата на частници и на хора, свързани с подземния свят", каза бившият министър на земеделието Мехмед Дикме в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му това е превърнато в бизнес.

"Турската страна от тяхна страна направи реципрочно и само на български коли. На коли, които са с други номера, не взимат никакви такси. Обръщам се с апел към министъра на земеделието - автоматично веднага да вдигнат гьола, да не събират никакви такси и колите да си преминават свободно. Да си върне старите функции. Ние се излагаме пред целия свят, едни хора стоят там, за да събират пари, стават опашки на границите събота и неделя", допълни Дикме в ефира на Bulgaria ON AIR.

Прекратяват договора с фирмата за "Златния гьол"

Той е категоричен, че ремонт от 2005 година насам не е правен.

"Колкото повече хора са ангажирани с управлението, толкова по-голяма е корупцията. Агенцията по храните да си влезе в ролята, да си поеме това, което ѝ е задача, да комуникира с колегите от турската страна. Когато има епидемия - да се командироват хора, да правят дезинфекция. Хората вдигат бариери, а ние ги създаваме", подчерта бившият министър на земеделието.

Според него партията, която има право да получи следващия мандат, е ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

"И президентът, ако не го даде на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, трябва да отговаря по каква логика предишните 2 мандата ги е дал на БСП. България можеше да спести поне 2 избора, ако президентът беше дал предишния трети мандат на "Демократична България". Тогава той го даде на третата политическа партия, сега, ако не го даде на нея, трябва да обясни защо не го прави. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с има своето място в българския политически живот. За съжаление, тя прилича на партия на диктатурата. От една страна тя има избиратели, от друга страна - отблъсна всички партньори и никой не иска да сключва коалиция", посочи Мехмед Дикме.

Той препоръча на партията да се реформира: "Най-вече Доган да се оттегли. Стига толкова пари, трябва да се даде свобода на младите да се развиват. Ако ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с беше реална и предвидима партия, сега щяхме да имаме редовно правителство. Мераклии за министри има много в държавата. Всяко едно правителство, което бъде изнесено с третия мандат, е правителство - камикадзе."

И смята, че "експертно правителство" няма.

"Има политическо правителство, в което участват експерти. Това е съвсем отделна тема. Най-разумното е политиците да забравят томахавките, да се отиде на избори, да започнат да си говорят помежду си. Хората искат младите, искат нова енергия. Има разочарование от това, което направиха Кирил Петков и Асен Василев, но хората искат промяна, искат нова светлина", добави той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2180 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини