Депутат от ДБ: Руснаци и китайци могат да хакнат метрото в София

  • 09 януари 2023 10:41

  • 903
  • 4
Депутат от ДБ: Руснаци и китайци могат да хакнат метрото в София
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Опасност метрото и системата на градския транспорт да бъдат хакнати видя депутатът от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има. Той бе министър на електронното управление в кабинета на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Опасността идва от китайски камери за видеонаблюдение в транспорта и руски валидатори на билетите в метрото, подозира Божанов. Според него и двете фирми, които са доставили камерите и валидаторите, имат известни вече проблеми с информационната сигурност. А в същото време градския транспорт на столицата е част от системата на националната сигурност, разясни Божанов в туитър.

Ако са взети необходимите мерки, това не би следвало да е проблем, но за да сме сигурни, че няма да има неоторизиран достъп до видеонаблюдението и до данните от валидаторите, изпратих въпрос до ДАНС (чрез министър-председателя), разясни Божанов в социалната мрежа.

Въпросите на депутата все още не са изведени в системата на Народното събрание.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
903 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
цър-вул

2023.01.09 | 13:23

4
НЕма кво да се чудите......Децата на номенклатурата от бившата БКП това е - „Да, България“...!!!

2023.01.09 | 11:42

3
друго си е само англо-саксонците да имат доспът до данните ни! питай тъпото как ни продаде на амазон! там опасност не видя, а?
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.01.09 | 10:55

2
Руските патреоте от Възраждане в Парламента са призовали българската държава да предаде Христо Грозев на Русия. Защото 1) Щом Русия го търси - то има защо. 2) Ако ние утре търсиям някой руснак, Русия щяла да ни върне услугата и т.н. За щастие Христо Грозев е далеч от лапите на пробитите от руски агенти български служби. В тази връзка СИЛНО се надявам Украйна да посика да им бъде предаден Константин Константинов - про-руският фюрер на Възрожденците. По горната логика Костя веднага трябва да бъде заловен и предаден на украинските служби защото: 1) Този човек наистина е руски агент и воюва на тихия фронт срещу Украйна 2) Ако утре ние търсим някой украинец - Украйна ще ни върне услугата.

2023.01.09 | 10:51

1
Ристьо ли им предостави данните та си толкова сигурен?

Добави коментар

Водещи новини