Миков: Протестът на съдиите е оценка за правосъдната реформата на ГЕРБ

  • 13 юли 2012 14:47

  • 805
  • 3
Миков: Протестът на съдиите е оценка за правосъдната реформата на ГЕРБ
©

"ГЕРБ създадоха огромно напрежение между изпълнителната и съдебна власт.

Достатъчна беше дори и една искра, за да се случи този безпрецедентен протест на съдиите", каза зам.-председателят на ПГКБ Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно в коментара си за протеста на стотици български съдии пред сградата на Висшия съдебен съвет.

„Всичките опити за посегателства през последните три години върху независимостта на съдебната власт - изявления, атаки в медиите - като цяло и по отношение на отделни съдии за конкретни дела, посяха днес тези бури, които се вихрят по улиците”, категоричен бе Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Зам.-председателят на ПГКБ изтъкна, че протестът на българските съдии е една много тежка оценка за реформата на правителството в сектора на съдебната власт, особено като се има предвид предстоящият мониторингов доклад на ЕК за напредъка на страната ни в областта на правосъдието и вътрешният ред. „Това, което се случва, не е продукт само на конкретния случай с уволнената съдийка. Просто този случай отключи едно дълго таено напрежение в магистратските среди”, каза Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. Той счита, че в случая трябва, да се познава добре конкретното висящо дело, преди да се раздават квалификации. „Не мога да разбера и поредното изявление на министър- председателя, който качи етикета саботаж върху решението на ВСС. Един такъв подход е изключително вреден за отношенията между изпълнителна и съдебна власт”, подчерта Миков.

Попитан дали подкрепя предложението да се обяви списък на всички съдии, които имат забавени дела, Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно каза, че категорично подкрепя всички мерки, които биха довели до повече прозрачност в съдебната власт. „Много се направи по този въпрос, увеличиха се и дисциплинарните производства, а Инспекторатът, който беше оспорван навремето, също даде своите резултати”, припомни още депутатът от левицата.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
805 3

Коментари 3

Добави коментар
Съвременник

2012.07.16 | 04:31

3
Няма ваши,няма наши! Има единствено лични интереси и пълна липса на обществен контрол върху съдебната система. И децата разбраха, че докато не се въведе изборност, поне на висшите магистрати и докато системата се контролира от един чисто политически орган, какъвто е ВСС, нищо няма да се промени. Да не говорим, че всички важни решения в държавата проформо се вземат от колективни органи, чиито членове не носят абсолютно никаква наказателна отговорност. "Колективизацията" на България след 91г. беше начина, политическата власт на бившата номенклатура да се трансформира, абсолютно безнаказано , в икономическа такава. В основата на всичко това другарю Миков са именно вашата партия и вашите поставени лица от дясно. Бойко просто се възползва от системата, която вие изградихте!
Мецата от Мездра

2012.07.16 | 00:56

2
Какво не ти е ясно, другарю Миков ?! По кое време и с чии квоти е избиран настоящия ВСС !??? И за какви "бури, които се вихрят по улиците" си мечтаеш :))) Много съжалявам да го кажа, но от край време БКП/БСП пропагандния механизъм скърца на умрело желязо/казва се "умора на материала"/:))) Та, да си дойдем на думата ! Що ли така гласуваха тия юнаци от ВСС ...??? Ще ти обясня, Другарю! Защото ги сърбят кожите...защото усещат накъде отиват работите...пък им се иска още, ако може до безкрай, да просъществуват ...Но, усетили "вятъра на промяната"/ в нашия край му викат "дебелия"/ се цанят да се подкокурят/демек да се харесат на велможите/ :))) По отношение на "огромното напрежение" ...! Да, напрежението, което създадоха ГЕРБ наистина е огромно, и е здравословно за оздравяването на българската действителност! :)))

2012.07.15 | 11:42

1
а другарю. Става въпрос за вашите момченца, де ходеха с дтрвенца!

Добави коментар

Водещи новини