Акад. Николай Денков: Да избере редовно правителство е най-важното, което може да свърши парламентът

  • 04 януари 2023 10:26

  • 467
  • 6
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Най-важното, което можем да свършим през тази сесия, е да изберем редовно правителство. Това каза Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С в декларация от името на парламентарната група на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" (ПП) в началото на новата парламентарна сесия.

В декларацията се посочва, че от ПП са походили по начин, който е различен от всичко, което е правено до момента и се визира предложения проект на Декларация за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание и мерките, необходими за тяхното постигане. Проектът, внесен от ПП, бе включен като точка втора от седмичната програма за петък - 6 януари. 

Потърсихме единственото нещо, което би могло да ни обедини като парламентарни групи, опитвайки се да комбинираме целите и задачите, които бихме могли да изпълним през следващата година, отбеляза Денков. 

Той цитира параграф от внесения проект на декларация, в който се казва: Водени от общата отговорност за бъдещето на Република България предлагаме на всички политически сили обединение около следните приоритетни национални цели: развитие на конкурентна и иновативна икономика, гарантиране на национална сигурност и върховенство на правото, постигане на енергийна независимост и устойчиво развитие, намаляване на неравенствата и достъп до качествено образование и здравеопазване. С кой от тези приоритети не сте съгласни, попита номинираният за премиер Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С

Първи работен ден на депутатите за годината

Всеки от вас, когато обсъждаме в петък тази декларация, моля да отговори - дали сте съгласни тази декларация да бъде приета и на тази основа да се търси състав на правителство, настоя Денков. Той попита депутатите в пленарна зала как си представят реализацията на третия мандат и посочи, че ако не могат да отговорят на този въпрос, трябва да кажат ясно, че от самото начало на това Народно събрание са работили, за да приключи най-бързо то своя живот и да отидем на избори. 

Когато започнеш парламентарния живот с промени на Изборния кодекс и след това отхвърлиш всички възможности за съставяне на редовно правителство, това означава, че от самото начало си се готвил за избори, отбеляза Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С

Константин Тодоров
467 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.01.04 | 12:26

6
Така е другарю Денков, но НС пропусна момента още при първия мандат даден от президента, вече е късно за правителство в този формат на НС.

2023.01.04 | 11:39

5
Марш бе гнидо, изчезвайте

2023.01.04 | 10:53

4
Не искаме политиката ви, наврете си я отзад и вън един път завинаги!

2023.01.04 | 10:49

1
Вън от Майка България предатели! Не искаме политиката ви, наврете си я отзад и вън един път завинаги!
пхахаха

2023.01.04 | 10:51

3
руската кypва плаче за "майка България". я сиктир.

2023.01.04 | 10:51

2
България е през декември на трето място по прекупуване на руски нефт. От тая рбота печели ОПГ-то, което свали редовния кабинет през юли. Файда от тая покупкопроджба България няма. Това е всичко, което трябва да се знае за опг тикви-башибозук-израждане

Добави коментар

Водещи новини