Румен Радев: Надявам се през новата година приоритетите на българския парламент да съвпадат с тези на гражданите

  • 31 декември 2022 23:53

  • 1625
  • 31
Румен Радев: Надявам се през новата година приоритетите на българския парламент да съвпадат с тези на гражданите
©
Слушай новината Слушай новината

Силно се надявам, че през новата година приоритетите на българския парламент ще съвпадат с тези на гражданите, а политическите партии ще поемат своята отговорност за дългосрочното устойчиво развитие на България. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в новогодишното си слово към българския народ.

Той добави, че до сформирането на редовно правителство, служебният кабинет ще продължи да изпълнява "своя дълг за овладяване на енергийната криза и инфлацията, за гарантиране на сигурността на българите, за модернизацията и европейската интеграция на страната ни". 

Държавният глава определи изминалата година като наситена с кризи и предизвикателства, и е поставила на изпитание не само икономическата и социална стабилност, но и способността на политиците ни да постигат съгласие и да бъдат редом с гражданите.

Ген. Мутафчийски: Предстои ни година с много неизвестни, но ще се справим заедно

"Близо до нас избухна опустошителна за Европа война, която продължава да се разгаря и ожесточава. Енергийната криза и рекордната инфлация засегнаха всеки български дом. И тази година не ни подминаха природните бедствия и поредните предсрочни избори, а надеждата за политическа стабилност се отлага за следващата", коментира Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

По думите му именно в моментите на изпитание, "когато залогът е бил човешкият живот и нашата съвест, обществото ни показа съпричастност и духовна сила, зрялост и единение". За да ни върне вярата, че България ще пребъде. Институции и граждани си подадоха ръка, за да приютят търсещите спасение от войната в Украйна, да потушат летните пожари и окажат помощ на пострадалите при наводнението в Карловско, да намерят изгубения Александър, да подкрепят каузата за здравето на българските деца, коментира той.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на призова в днешната тържествена нощ да не забравяме, че спасението не е на дъното на чашите и успехът не е късмет в баницата. "Бъдещето е в задружните ни усилия, в отговорната позиция на всеки от нас при всеки житейски и политически избор", сподели той.

Президентът отбеляза, че няма непостижими цели там, където гражданската енергия е вложена не за спасение поединично, а за възхода на цялата нация. "Където всеки може да се гордее, че е част от общия успех. Благодаря на всички, които през изминалата година се бореха за една по-добра България", каза още Радев и заяви, че никой отвън няма да се загрижи за нашия напредък, достойнство и място под слънцето, за бъдещето на нашата Родина и децата на България. Това е наша грижа, отговорност и морален дълг, допълни държавният глава.

Радев пожела Новата 2023-та година да донесе мир и да я посрещнем с вяра в себе си и надежда за бъдещето. "Да надмогнем апатията и разделението, защото само единни, със силата и таланта на цялата нация, можем да градим онази България, в която децата ни да остават и с която да се гордеят", каза още той и призова да благодарим на всички близки и приятели за обичта и подкрепата. "Да отдадем дължимото на онези, които в празничната нощ са на работното си място и на своя пост. Да пожелаем спорна година и на нашите сънародници по всички краища на света", допълни президентът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1625 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар

2023.01.02 | 08:34

31
Бля бля.

2023.01.02 | 00:35

30
"Младите надежди"" многообразовани" с внедрен Дамаджанов старши спуснати от задкулисието и подкрепяни от Чорапа свършиха мръсната работа на олигарсите и накрая затриха държавата показвайки нагледно свръхкорупция.За тях беше игра и забогатяване,но за държавата _ крах.А сега да се " обединяваме" - за кого?

2023.01.02 | 00:26

29
"Да надмогнем разделението",кой го казва _ разединителя на нацията,когато остана сам.Съюзи се с грешните хора за да вземе втори мандат,но няма безплатен обяд,а той се обедини с най алчните.И на всичко отгоре назидава да не вдигнем наздравици за семействата си за НГ.Ало,не ни интересуваш!

2023.01.01 | 14:59

28
..Радев направи услуга на целия БЪЛГАРСКИ народ и ни освободи от жалкото си присъствие!

2023.01.01 | 14:58

27
Банев, Арабаджиев, Цв, Василев, Божков, Прокопов, това са хората, които защитава Радев. За това е против Гешев. Е, народе, толкоз ли си тъп

2023.01.01 | 14:58

26
Космически нива делят Радев от Борисов, този доблестен патриот. Скоро кликата на недоразумението Радев, ще се изяде от вътре.Падението му ще бъде невероятна гледка за зрителя. Ще бъде жалка гледка

2023.01.01 | 14:53

25
Мнозинството гласували българи отново подкрепиха ГЕРБ, което означава, че е, време е да се пенсионираш, а не Бойко или някой друг.

2023.01.01 | 14:53

24
+Шофьорът на самолет кара и след това други му ремонтират аероплана. Само, че при държавите на това му се вика катастрофа, на там летим със страшна скорост, предстои удар. Единствено Борисов и Герб
Господи!

2023.01.01 | 14:45

23
Каква зловеща мутра!
наглост от село Славяново

2023.01.01 | 10:37

22
Зеленият чорап "целият в бяло"! Нагъл, до цинизъм коварен и двуличен измамник, който излъга хиляди хора да гласуват втория му мандат с отлично изиграната роля по кремълски сценарий, с "юмрука" и "мутри вън"! Пак партиите и политиците били виновни! така ли бе, Кауня? А КОЙ възложи мократа поръчка на Сакатото учиндолско чудовище и на сарайско-бянкянските ортаци да свалят Кирил Петков?! КОЙ бе, мерзавец и наглец? Кой нарече момчетата от ПП "шарлатани", понеже отказаха да играят по кремълската ти свирка? КОЙ" събра на есдянка в президенството ти ибрикчиите и слугите на башибозука, които посегнаха с мръсните си ърце дори на Народния театър? Защо не защити твоят министър на културата, а защити тези нищожества и никому неизвестни карагьозчии, дето завинаги се посипаха с позор, роболепие към Султана от сараите и национално предателство? Ай сиктир бе, (п)Резиденте на Решетников и на Кремъл, ай сиктир бе, национален предател!

Добави коментар

Водещи новини