Плевнелиев: Хората се доверяват на президентската институция

  • 12 юли 2012 19:05

  • 631
  • 7
Плевнелиев: Хората се доверяват на президентската институция
© Булфото

Хората знаят, че ще бъдат чути от президентската институция и доказателство за това е броят на преписките, които са разгледани от мен. Това заяви във Варна президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, цитиран от БТВ.

Плевнелиев участва в първата мобилна приемна на институцията в града и прие над 70 сигнала от граждани. Президентът лично разговаря повече от час и половина с хората, които му представиха поотделно жалбите си.

За половин година подадените преписки са около 4 600. При предишния мандат тази цифра е била разглеждана за една година, отбеляза българският държавен глава.

Той посочи още, че за него работещите институции са кауза, и подчерта, че те трябва съвестно да си вършат работата и да помагат на гражданите. Само от Варна имало над 105 преписки, от които вече има конкретни резултати.

„Жена, която беше тежко болна и имаше сериозни жилищни проблеми, вече живее в общинско жилище”, посочи за пример Плевнелиев. Но предупреди, че президентската институция е крайната, равно отдалечена от всички останали и надпартийна, тя не бива да влиза във всеки казус и във всяка битка.

Президентът е крайният бушон в държавата... Аз съм надпартиен и това означава, че не влизам в битки, в отиграване на различни ситуации от днес за утре, посочи президентът. Той подчерта още, че не е ежедневен коментатор и е крайна институция, която всъщност отговаря за това всички останали да си вършат добре работата.

Като отговор на казус, поставен от варненка, повдигнала обвинения за корупция в НАП, президентът коментира, че всеки от нас се самозастрелва, като дава подкупи. Хората трябва да имат твърда воля и да не дават пари под масата, подчерта Плевнелиев. Ако имаме проблем с корупцията, има решение - не плащаме подкупи, а чакаме администрацията да си свърши работата, посочи президентът.

Според него всеки чиновник, който чака пари и заради това бави преписки, след сигнал ще бъде освободен от работа.

Държавният глава каза още, че изнесените приемни на президентската институция ще бъдат наложени като модел и през следващите години ще ги виждаме навсякъде, където са посещенията му. По думите му този тип офиси ще са от полза за хората.

Последвайте канала на

631 7

Коментари 7

Добави коментар
просто човек

2012.07.15 | 19:23

7
Президенството не е безгласна буква, прочети законите...Но да се довериш на тоя смешко си е направо без покритие !
Роско Педероско

2012.07.15 | 19:23

6
Кой ще се довери на този педеРУНГЕЛ бе?
обективно погледнато

2012.07.15 | 19:23

5
ха, ха, ха! Българите имали доверие напрезидентската институция! тоя мазен комсомолски милионер, станал президент по милоста на дон Шебеке точно толкова необходим на обществото, колкото риба се нуждае от велосипед! В една настъпана жаба има повече смисъл и достойнство от това нещо в Президентството! Пореден резил нас, Българските граждани!

2012.07.15 | 19:22

4
И той, и цялото сранителство са марионетки в ръцете на 6.6.!

2012.07.15 | 19:22

3
Този г-н ни взе за хептен прости и глупави . . . . . Някой има ли му Доверие, че и да му вярва????????
Sisa

2012.07.15 | 19:22

2
Хората отдавна изгубиха надежда,че ще бъдат чути,господин Президент!Айде стига вече лъжи и заблуди!
Гец

2012.07.13 | 15:11

1
Да действително хората се доверяват на президентската институция и знаете ли защо ! Защото в България президентството е безгласна буква има само представителни функции без покритие ..-.-

Добави коментар

Водещи новини