Минеков: Изключително съмнителни лица са назначени в Народния театър

  • 20 декември 2022 17:38

  • 2919
  • 19
Минеков: Изключително съмнителни лица са назначени в Народния театър
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Аз получавам обаждания от актьори, с които съм близък от години. Проблемът е, че някой от тях се чувстват подтиснати. Основният проблем е с Кръстева. Вероятно усещат някакъв вид подготовка за репресия. Има много новоназначени, сред които изключително съмнителни лица. В началото на януари ще споделя всичко. Това каза в интервю служебният министър на културата Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си.

Той коментира конфликта между Александър Морфов и Велислава Кръстева. "Историята вече представлява една жълта оперета. Проблемът е в ръцете на самия директор. Кого ще освобождава, кого няма – крайно време е да вземе правилното решение. Не да се заиграва с артистите. Разбирам, че имало организация артисти да заведат дело срещу мен за огорчение. Това го научавам от хора, с които съм близък. Има и такива, които не се чувстват огорчени. В театъра има много голяма щета. Това са лошите отношения между хората, които работят там, не само артистите. Разделили са се на такива, които подкрепят и такива, които не подкрепят директора. Кой трябва да се обиди, когато Морфов е бил закаран на разпит в полицията? Трябва ли да бъдем обидени на г-н директора за този жест? Той няма отговор на всички неудобни въпроси. Вероятно нито е търсил, нито се е срещал с Морфов. Той е крайно зависим. Не може да ги освободи, защото двете госпожи знаят много. Ако посегне към тях, нещата могат да се развият изключително сложно", смята Минеков. 

Директорът на Народния театър: Морфов и Кръстева продължават работата си, да намерят диалог помежду си

По думите му, хората, които са били помолени да напуснат, са твърде много. "Получили са обезщетение. Бързо пенсиониране на артисти с големи имена, което са допълнителни обезщетения. Бюджетът на театъра е в много тежка ситуация. Превръща се в пирамида", добави министърът.

Става дума за около 15 души.

Министър Минеков: Народният театър е в най-тежкото си състояние

"Това, което се забърка като каша от 2 месеца, е трудноспасяемо. Има лесен вариант, към който няма да пристъпя сега. Имам нещо предвид", загатна Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2919 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар

2022.12.20 | 17:45

1
И това ни е интелегенцията.........Ако стане Левски да види за какво се е жертвал.......Трагедия

2022.12.20 | 17:50

2
минекоф огледай се добре
bankqnski S PRYSNATA GLAFA

2022.12.20 | 17:50

3
Банкянското Говядо и то там ! наденало едни БИКИНИ на глафата, турило едни апрески, намазало се с газ и ла.на, влезнало у банята в кустендил, фанало 3 непълнолетни моми4енца и... им бръсне краката .. АА проззззз проззззз проззззз тоа калмук като гъз МИсифаика парадлифи патрахукйие Опелиеее та и МОООООО

2022.12.20 | 20:06

15
Олигофрен

2022.12.20 | 17:54

4
А ти кой беше?!?!

2022.12.20 | 18:05

5
Отровното трио, безидейни хейтъри, които блокираха Софийското метро

2022.12.20 | 18:49

6
Минетков вън от Министерството на Културата
Десислава

2022.12.20 | 19:15

7
Ти си най съмнителни бе,минетов
Стига страх!

2022.12.20 | 19:16

8
Стига страх! Лъжа ли е, че "културният" министър вече два месеца повтаря като развалена латерна, подарена му от сараите, едно и също, но не прави нищо? Лъжа ли е, че чудовището от сараите, "Проклятието на България", посегна с мръсните си ръце и на Народния театър? Лъжа ли е, че нищожеството Василев тича всеки ден с ибрика да подмива задника на сарайския онбашия? Лъжа ли е, че точно онбашията агент Сава преди 32 години заяви без капка срам, че е "милионер в зелено"? Лъжа ли е, че професорът Минеков се е напикал от страх от ДъПъСъ-то и не смее да уволни еничера на башибозука, който безнаказано се гаври с българския театър и с българската култура? Лъжа ли е, че тези безполезни и безплодни лакърдии на Минеков са просто част от кремълския сценарий, една от сценките на който Шарлатанинът изигра блестящо с "юмрука " и "Мутри вън"?! Лъжа ли е, че професорът Минеков е потъпкал дори човешкото си достойнство, за сметка на позорния министерски стол, на който сега натиска задника си? Лъжа ли е, че се е напикал от страх?!
ВУЮ

2022.12.22 | 17:18

18
ТИ ОСВЕН ,ЧЕ СИ ПРОСТ СИ И Л У Д!!!!!!!!

2022.12.20 | 19:22

9
Кой са притежателите на най-много ценни книжа облигационни на Република България , а кой са съответното на Нараната република , както и какво им е съотношенияв във отчетните числа - има ли такава информацияя за Вашите програмни избиратели

2022.12.20 | 19:31

10
какво е дялово съотношение помежду задлъжнялост безименни ценни книжа и такива със обявен притежател ? Как се изрязява съответното правната съвкупност от ритежания и задлъжнение в балансовата част , относно трудно събираемо , например ? има ли одитираните непоименните ценни книжа ?
Така ли?!

2022.12.20 | 19:31

11
така ли бе, "културния" министър? А ти сливи ли имаше в устата си да наредиш на Василевото жалко нищожество да изгони тези "съмнителни" свиркаджийки на мекия на аркадаша на СИК - Аамед Доган и вързани ли ти бяха ръцете да му напишеш една заповед за уволнение? Страх те е, нали?!

2022.12.20 | 19:36

12
одитират ли се , както и ли се водят още на баланс държавен старите отпреди 30 години социалистически ценни книжа , а има ли там безименни книжа , които пак висят действащи на баланса , въпреки че има друг европейски регламент относно безименни ценни книжа ? ако има , какво им е съотносителният дял в оформен краен бюджетен резултат , както пасив , така и актив ?

Добави коментар

Водещи новини