Вежди Рашидов разговаря с Реджеп Ердоган

  • 20 декември 2022 15:07

  • 1087
  • 1
Вежди Рашидов разговаря с Реджеп Ердоган
© НС
Слушай новината Слушай новината

Председателят на Народното събрание Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко разговаря с президента на Турция Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва. Българска парламентарна делегация, водена от председателя на парламента, е на официално посещение в Република Турция.

Президентът на Турция е изразил съгласие България да бъде инициатор и да има основна роля в разговорите между ЕС и Турция по въпросите на миграцията, съобщи след срещата председателят на Народното събрание. За България е важно да е двигател на този процес, страната ни трябва да бъде активна, подчерта той. Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко отбеляза, че България има добра позиция и отлични отношения и с едната, и с другата страна и може да бъде посредник в разговорите. Всеки има своите проблеми и трябва да седнем заедно, за да ги решим, добави той. 

Вежди Рашидов: Българският парламент ще инициира международна среща на високо равнище между ЕС и Турция

На срещата е било обсъдено и направеното от България и Турция в сферата на опазване на културните ценности, информира Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Общо беше мнението, че съвместната ни спогодба за опазване на културното наследство трябва да бъде актуализирана, добави той.

По-късно председателят на Народното събрание Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко и водената от него парламентарна делегация посетиха българската църква „Св. Стефан“ в Истанбул. Там те разговаряха с членове на Църковното настоятелство към Фондацията на Православната църква към Българската Екзархия. Архимандрит Харалампий отслужи молебен за здраве. Той връчи на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко специално изработен плакет за 130 годишнината от започването на строежа на църквата в знак на благодарност за неговия принос за реставрацията на храма. 

В състава на делегацията са председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, председателят на ПГ „Български възход“ Стефан Янев, заместник-председателят на ПГ „БСП за България“ Георги Свиленски и народните представители Даниел Лорер (ПГ  „Продължаваме промяната“), Сезгин Мехмед (ПГ на ДПС) и Николай Дренчев (ПГ „Възраждане“), съобщават от пресцентъра на НС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1087 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.12.20 | 17:45

1
ОТ ЛЯВО ОТРОВИТЕЛ И ГЛАВЕН МУЛТАК ,А ОТДЯСНО МАСОВ УБИЕЦ,КОЙТО ИЗПОЛЗВА АЛЛАХ ЗА ИЗВИНЕНИЕ? СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ СЕ РАЗБЕРАТ!

Добави коментар

Водещи новини