Николай Милков: Не е нормално средната заплата в МВнР да бъде 60% от тази за София

  • 15 декември 2022 15:48

  • 531
  • 2
Николай Милков: Не е нормално средната заплата в МВнР да бъде 60% от тази за София
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Не е нормално средната заплата в Министерството на външните работи (МВнР) да бъде 60% от тази за София. Това каза служебният министър на външните работи Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София, на пресконференция в сградата на ведомството, предаде БТА. По-рано днес работещи в министерството отново излязоха на протест с искане за достойно заплащане.

МВнР няма ресурс да удовлетвори исканията на протестиращите, обясни Милков. "Провеждаме постоянно разговори с Министерството на финансите, информираме премиера за всичко това. Срещаме се периодично с представители на стачкуващите", каза още министърът. Подготвени са различни варианти за увеличения, но трябва Министерството на финансите да каже кои са приемливи, поясни Милков и каза, че утре се очаква да има повече яснота. Той добави, че се правят опити да бъдат изчистени въпросите с легитимността на стачката. "Очакваме списъци на стачкуващите, това е задължение по закон", уточни той.

Служители на МВнР излязоха на протест за достойно заплащане в центъра на София

"Миналата седмица не направихме брифинг, защото имахме затруднения в това отношение. Тази седмица го направихме с усилията на двама-трима души и общо взето така работи министерството", коментира Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София, и отбеляза, че ръководството на ведомството се отнася с разбиране към протестиращите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
531 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.12.15 | 16:07

2
Нормално е. БюрокЛати проклети, за пет пари работе не вършите. И това ви е много.
Име

2022.12.15 | 16:05

1
Несе наядохте гадове такива вие не заслужавате нищото освен съд и бесило

Добави коментар

Водещи новини