Проф. Габровски: Ако не се избере кабинет с първия мандат, аз няма да участвам повече

  • 12 декември 2022 17:42

  • 8092
  • 56
Проф. Габровски: Ако не се избере кабинет с първия мандат, аз няма да участвам повече
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Освен неврохирург, аз съм бил и зам.-председатвл на БЛС, зам.-директор на „Пирогов“, така че имам и административен опит. Нееднократно съм получавал покани от различни политически сили. Винаги съм отказвал с убеждението, че съм най-добър в операционната. Приех, защото на България ѝ предстоят много важни промени през следващите месеци. Виждам, че ако продължим в тази каскада от избори, то страната ни ще тръгне по една спирала надолу, което много ме плаши. Това заяви кандидатът за министър-председател с първия мандат на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в проф. Николай ГабровскиНиколай ГабровскиД-р Николай Габровски завършва медицина в Медицинска Академия - гр. София през 1996 в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Когато получих предложението от г-н Борисов и коалиция ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, си зададох един въпрос: „Искам ли нещо да променя?“. Отговорът на този въпрос ме накара да приема. Лично ме покани г-н Борисов и ми каза, че иска да се отдръпне политически и да даде път на експертен кабинет“, разкри той.

„Използвах много прост научен метод при селектирането на министрите – когато от няколко различни места излязат едни и същи имена, значи човекът има опит и е експерт. След това поговорих с тях. Прочетох CV-та на хората. Съветваха ме хора от различни политически сили“, обясни кандидатът за премиер.

Ето какви ще са приоритетите на проектокабинета "Габровски"

„Профилът на хората, които избрах е на експерти с голям професионален опит в администрацията и могат да започнат работа веднага. Беше сигурно, че веднага кабинетът ще започне да се свързва с имена. По време на управлението на Николай Петров на „Булгаргаз“, това е била една стабилна компания, имало е яснота и предвидимост. Експертният профил на Николай Петров е добър и беше потвърден от различни източници. Няма как един експерт в някаква част от живота си да не е бил канен и в някой политически кабинет. Ясно е, че биографиите на министрите ще се обсъждат. Положил съм максималните усилия да избера тези експерти по съвест. Това не бе лесна задача. Селекцията на хора е научен подход, използвах уменията си, които съм трупал с години. Някои хора трябва да бъдат приети с адмирации, че поеха риска да се откъснат от своя комфорт и да го пожертват, съзнавайки колко е важен този период за държавата“, разясни проф. Габровски.

„Аз съм поел този ангажимент, защото следващата година е критична за България през следващата година. Ние вече търпим огромни щети. Всеки ден ние обедняваме, защото нямаме решителност да имаме правителство. Има риск страната ни да загуби евросредства и дори геополитическата си ориентация. Да се поеме такава отговорност е една патриотична постъпка от тези хора, затова заслужават адмирации“, каза той.

„Първият мандат, който е абсолютно чист, в който преговорите текат ясно и прозрачно, е причината аз да се нагърбя с тази задача. Почти съм сигурен, че с третия мандат няма да се работи с такава откритост, ще има натиск, задкулисни договрки и политически игри, от което аз искам да избягам. Затова аз няма да участвам в такава конфигурация“, предупреди проф. Николай ГабровскиНиколай ГабровскиД-р Николай Габровски завършва медицина в Медицинска Академия - гр. София през 1996.

По думите му най-сигурната антиинфлационна мярка е работещо правителство. „Отиването на нови избори ще означава три месеца политическо говорене, което ще припокрие конфигурацията в момента. Това би довело до каскада от избори“, каза още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8092 56

Свързани новини

Коментари 56

Добави коментар

2022.12.14 | 08:31

56
Габровски ти се венчя със хунтата.Трябва дате изгонят от България след неуспеха ти кучи сине.
ШИБАМ КАНАДСКИ ПЕДАЛИ

2022.12.13 | 12:31

55
ТОВА МИ ПРИЛИЧА НА ВИЦА ЗА ВЪЛКА, ЗАЕКА И ХАМСТЕРА ДЕТО ЩЕЛИ ДА ИГРАЯТ НА ИНДИАНЦИ.
⛔➖⛔✌️Mиpoлюбa Бeнaтoвa✌️

2022.12.13 | 02:50

54
☞Eдинcтвeнo и caмo НAPoДEН пyбличeн ЛИHЧ и БECИЛO, щe cпacят Бългapия и бългapcкият народ от CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!: tiny.cc/56t1vz ...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, гнyceн мaзeн CATAНA oт ceлo Xepakoвo, КAМБAНАТА отдaвна бие за теб, ДAЙ БOЖЕ ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA! ..¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸. ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸.††††††.¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸. ✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸. ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☜☞: tiny.cc/cwk1vz ☞Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = DОMUZ☜☞: tiny.cc/o230vz ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka = Cвинkя-Maтopицa!☜☞: tiny.cc/r230vz ☞Всички ченгета и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: yerl.org/crXJp ➤Koльo Kитaeцa: Maзнaтa Macтия Cepгeй Cтaнишeв: tiny.cc/tz70vz ➤Koльo Kитaeцa: Bицe Пpeзидeнтa Илиянa Йoтoвa: tiny.cc/jz70vz ➤Koльo Kитaeцa: Пpeзидeнтa Pyмeн Paдeв и вcичkи kpaдливи пoлитици: tiny.cc/4f90vz ➤Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв: tiny.cc/deazuz ➤Koльo Kитaeцa: Пapлaмeнтa дoм нa пpecтъпници: tiny.cc/vy70vz ➤Koльo Kитaeцa: Kpaдливaтa Cвиня Kapakaчaнoв: tiny.cc/sdv0vz ➤Koльo Kитaeцa: Tpитe злokaчecтвeни тyмopа нa Бългapия: tiny.cc/d331vz ➤❤️Кой уши байрака☜☞: tiny.cc/newyuz
гост

2022.12.13 | 00:10

53
Хубаво е ,че разбира в каква каша го забърка гербавият
Защо лъжеш?

2022.12.12 | 21:33

52
Защо лъжеш, ГЕРБовски, пардон - Габровски? Тая хубавица, някаква Маринела, не беше ли дясна ръка на Владигорановото нищожество, онзи "бездомен" престъпник", който си беше поделил 70 милиона рушвет със СИКаджийския си главатар, дадени му от Васил Божков? Е, Бръснатата Кратуна с Каскета замете под килима и това престъпление, ама както и да е! Има и друг въпрос, обаче? Как така гинеколог ще е министър на образованието? Много се осра бе, ГЕРБовски, пардон - Габровски, много! И стига с лъжите, че само за два дни стана за посмешище на цял народ! Да, твоят Гълъбарник, пардон, твоят бардак със стари жрици е нареден в Банкя! И лъжите ти издишат отвсякъде!
Тенев

2022.12.12 | 21:17

51
Ами недей..
48

2022.12.12 | 20:50

50
С твоята е спала и затова е изсрала такъв урод!
ЕВРОПА ЧАКА ГЕНЕРАЛ БОЙКО

2022.12.12 | 20:29

45
ЕВРОПА АРЕСТУВА СОЦИАЛИСТИ ИЗМАМНИЦИ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА .. , ЩО НЯМА ТЕМА ПО ТОЗИ ВЪПРОС.., АМИ АКО БЯХА АРЕСТУВАЛИ НЯКОЙ ОТ ЕНП ...А ? .....
За ✌️

2022.12.12 | 20:33

49
ЕНП.

2022.12.12 | 20:21

44
Този и Менгеле да го покани, няма да откаже!
44

2022.12.12 | 20:32

48
ДАААА , МАЙКА ТИ СПА С МЕНГЕЛЕ .
22

2022.12.12 | 20:18

41
Държат го с компромати за чудовищни далавери с герберасткия лакей Балтов, и за огромни рушвети, с които е изнудва болни и беззащитни хора!
41

2022.12.12 | 20:31

47
Компромат има в тъпата ти кратуунЯ .
ПП ПЕЕЕДАЛ

2022.12.12 | 20:30

46
ИИИДИИОТ ТАКЪВ ...СИ ..

Добави коментар

Водещи новини