Лазаров: Проект предвижда 3300 души с трайни увреждания да могат да се възползват от високотехнологични помощни средства

  • 07 декември 2022 16:09

  • 406
  • 2
Лазаров: Проект предвижда 3300 души с трайни увреждания да могат да се възползват от високотехнологични помощни средства
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

По Националния план за възстановяване и устойчивост (ПВУ) е изготвен проект „Предоставяне на помощни средства за лица с трайни увреждания“, от който ще може да се възползват 3300 души. Това заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар ЛазаровЛазар ЛазаровЛазар Лазаров е роден на 18 март 1970 г. в София.   Завършил е УНСС, специалност по време на блицконтрол в ресорната парламентарна комисия. Той отговори на въпрос на Илиана Жекова от ГЕРБ-СДС, предаде БТА.

Предвижда се предоставянето на 11 вида технически помощни средства и медицински изделия, които да подкрепят тази група хора, посочи Лазаров.

Лазаров обясни, че хората, които ще бъдат обхванати с този проект, са лица, които не са получили подкрепа по другите механизми - по реда на Агенцията по социално подпомагане, Фонд „Социална закрила“ или по предоставени технически помощни средства и медицински изделия по Националната здравноосигурителна каса.

Лазаров: Трябва да бъдем непримирими с проявите на нерегламентирано поведение или корупционни практики

Основната цел, която си поставяме, е осигуряване на независим живот, коментира още министърът.

По думите му е изготвена и методика за оценка на потребностите от високотехнологични изделия и средства на хората с трайни увреждания.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
406 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Илиян С.

2023.05.20 | 15:33

2
Списъка е непълен и не предоставя възможност за помощни средства с особена специфика продиктувана от спецификата на съответните увреждания! Освен това няма срок кога тази инициатива ще започне да действа! И към този момент няма структура която да осигурява помощ в това отношение.
PaulaFox

2022.12.07 | 17:25

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини