Депутатите обсъждат промени в антикорупционното законодателство

  • 07 декември 2022 06:35

  • 435
  • 1
Депутатите обсъждат промени в антикорупционното законодателство
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Народното събрание ще обсъди на първо гласуване два законопроекта, свързани с антикорупционното законодателство. Това предвижда първа точка от проекта на програма за работа на депутатите тази седмица, публикуван на страницата на Народното събрание. 

Първият е законопроект за противодействие на корупцията с вносители съпредседателя на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков и група народни представители. Вторият е законопроект за противодействие на корупцията сред лица, заемащи висши публични длъжности, и е внесен от Министерския съвет.

Предвижда се народните представители да разгледат на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, в Закона за кадастъра и имотния регистър, както и законопроекти за изменения в Закона за предучилищното и училищното образование. На първо четене се очаква да бъдат разгледани изменения в Закона за местното самоуправление и местната администрация, в Закона за обществените поръчки и в Закона за водите. Депутатите ще продължат с първо гласуване на законопроекта за енергията от възобновяеми източници в морските пространства. 

Енергийният министър застава пред депутатите от ресорната комисия

Първа точка от проектопрограмата за четвъртък предвижда депутатите да обсъдят законопроект за ратифициране на Меморандума за разбирателство за стратегическо партньорство между правителството на Република България и правителството на Обединените арабски емирства.  

В предложения дневен ред е второ гласуване на промени на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Предвижда се в четвъртък депутатите да изслушат служебния министър-председател Гълъб Донев относно заявката на Нидерландия и Австрия, че няма да подкрепят България за присъединяването ни към Шенгенското пространство.

Според проектопрограмата тази седмица в парламента ще има изслушване на директора на НЕЛК Кънчо Райчев относно проблеми на хората с увреждания в работата на ТЕЛК и НЕЛК, както и на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков за строителството и напредъка на трансевропейски транспортен коридор IV, в частта му преминаваща през територията на Република България в участъка Видин – Кулата, магистрала „Хемус“ и магистрала „Черно море“. 

Предвиден е и редовен петъчен парламентарен контрол. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
435 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.07 | 17:42

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини