"Възраждане": ДПС искат да се самоограничим за горивата, това е предателство

  • 06 декември 2022 13:53

  • 1154
  • 3
"Възраждане": ДПС искат да се самоограничим за горивата, това е предателство
© Novini.bg

Като предателство към българския национален интерес обявиха от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" внесеният от ДСП законопроект, който предвижда България да се самоограничи в износа на продукти от преработен руски нефт. Това стана ясно от брифинг на партията в парламента.

Това е притеснително и пагубно, ако бъде прието. Текстът вече е минал през правната комисия, но във финансовата не е бил одобрен. Едно към едно е същото като това, внесено от ДПС. Предвид, че извоювахме дерогацията на вноса по море, ние се саморегулирахме веднъж през Петков и Нинова, сега отново искаме да си наложи сами регулация, коментира Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност.

От "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" изразиха възмущение, че предложението на ДПС е едно към едно с такова, прокарано от кабинета "Петков". И добави, че на 2 октомври настоящият Министерски съвет е отменил решение на предишното правителство от 29 юли.

Според "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" това не е икономическо или държавническо решение, а политическо и "цели да заяви посока на ориентация по отношение на международните конфликти. Чрез решения, които ощетяват държавата, политическите формации предават националния интерес, за да засвидетелстват според тях по-важните общност и такива", посочи Михайлова и настоя решението да не бъде приемано.

Тя посочи, че има доклади, според които внасяйки продукта и инвестирайки в преработката му, ние вече изнасяме български продукт. Изпратено е запитване за дерогацията до ЕС, което гласи, че преработените продукти не подлежат на санкции.

Ограничаването на износа на нефтопродукти ще донесе до намаляване на производствения капацитет. Ще повлияе на експортния ни потенциал, и ще влоши салдото. Освен това намаляването на производствата на гориво ще доведе до дефицит и нарастване на цените им, мотивират се от партията.

Според "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" около 70% от преработваните продукти в рафинерията ни са от Русия, дизелът е 90%,а бензинът 65%.

Алтернативната е да взимаме продукти от Турция, но през Босфора има ограничение за тонажите и ще трябва да идват по 2 танкера на ден. Гърция също не е вариант, защото границата трябва да минават по 200 цистерни, за да се осигурява този ресурс. Позицията ние подкрепена от документи. Това е поредният политически цинизъм от евроатлантическото мнозинство. Ако текстът мине, ще има скок на цените на дизела и бензина. Цена от 4-5 лв. ще е мираж, цената ще е около 10 лв., коментира Цончо Ганев.

От "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" иронизираха "промяната" и БСП, тъй като техните депутати гласували различно по текста - в енергийна се въздържали, във финансова против, нямало да е изненада в зала да го подкрепят, още повече, че тяхното правителство веднъж вече го е правило.

Износът на дизел от България спира след 5 март 2023 г.

Перспективите не са хубави докато евроатлантическата тълпа има мнозинство в тази сграда, предупреди Ганев. И изрази надежда отделни депутати да не се "поддават на общата колективна безотговорност" и да проявят разум неподкрепяйки самоограничението за износ.

Най-добре да има извънредни избори, настоя той. Макар номинираният за премиер проф. Николай Габровски да експерт на световни ниво, "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" няма да подкрепят правителство на ГЕРБ. "Не сме за определени личности, а срещу състав спрямо политиките", посочи той. Останалите парти в НС имали ясни политики - за еврото, закриване на тецове, спиране на доставки от Русия - всичко което не е в интерес на България и затова няма да ги подкрепят.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1154 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
МАДАР ФАКАР

2022.12.06 | 14:59

1
УЙ ЗА " ИЗРАЖДАНЕ " - ДВА ЗА КОПЕЙКИН !!!
КОПЕЙКИН !!!

2022.12.06 | 15:00

2
ЧАМАДАН – НАХУЙ – МАГАДАН !
PaulaFox

2022.12.06 | 15:11

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини