Румен Радев заминава на посещение в Албания

  • 05 декември 2022 11:34

  • 481
  • 2
Румен Радев заминава на посещение в Албания
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заминава днес на посещение в Албания, където ще представлява България на Срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Във фокуса на срещата на високо равнище, която ще се състои утре, 6 декември, ще бъдат стратегическото партньорство и развитието на политическия диалог между ЕС и страните от Западните Балкани, предизвикателствата пред сигурността, миграционният натиск, борбата с тероризма и организираната престъпност. Акцент в дискусиите ще бъде поставен и върху преодоляването на негативните социалноикономически последици от войната в Украйна и задълбочаващите се енергийна и продоволствена криза, посочват от прессекретариата на държавния глава.

Започва срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Тирана

Събитието е продължение на срещите на върха ЕС - Западни Балкани в Порто Карас (Гърция, 2003 г.), София (България, 2018 г.), Загреб (Хърватия, 2020 г.), Бърдо при Краню (Словения, 2021 г.) и Брюксел (Белгия, 23 юни 2022 г.). 

Днес следобед в Тирана президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще се срещне и с представители на българското национално малцинство в Албания.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
481 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.05 | 12:12

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
Пожизнен вожд пут

2022.12.05 | 20:17

2
В кремълската клоака около Балкана,всичко което е в масмедийте е кремълски екскремент. Я има,я няма един файтон българи,другото е слайняни. За пет века турците с всичкото клане и покръстване,не успяха да унищожат българщината,но кремълските сатрапи го сториха за век. Майко Българийо,идиотчетати казват,че българин и слайнянин е едно и също!!!...

Добави коментар

Водещи новини