Шишков: Разглеждат строежа на АМ "Хемус" в парламента

  • 05 декември 2022 10:48

  • 609
  • 1
Шишков: Разглеждат строежа на АМ "Хемус" в парламента
© Булфото (архив)

Предстои строежът на АМ „Хемус” да бъде разгледан в парламента. Това заяви в предаването „Твоят ден” по на NOVA NEWS регионалният министър Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по.

„АМ „Хемус” не може да е готова до 2024 г. Филмът беше много дълъг и асфалтът беше много къс. Много голямо говорене имаше за АМ „Хемус”. Сега ситуацията е променена не толкова драстично, колкото ни се иска. 4-ти, 5-ти и 6 лот не са почнати. 7 и 8 лот имаме ясна концепция, 9 лот сме изчистили нещата. Абсурд е да мислим, че АМ „Хемус” ще е завършена до 2024 г.”, каза Шишков.  

„Надявам се да се намери юридическа формула, в рамките на която да се намери решение за огромните глоби на хората от село Пролеша, които не са знаели, че дължат винетка за пътуване. Действията, които ще направим, е това, което законът може да позволи. Започнах да работя с юристи да бъдат намалени актовете, те не могат да бъдат отменени. Искаме част от това наказание да бъде намерено решение”.

Логично е за главен път извън обхвата на София да се плаща винетка, уточни той.

Шишков: Ако строителният бранш е недоволен, то логично е да е недоволен от старото управление

Хората не са знаели, че дължат винетка и са получили глоби за хиляди левове. Ще намерим решение на проблема, заяви служебният министър Шишков.

Относно думите на адвокат, че целият проблем идва от непълно решение на МС и могат да го допълнят със задна дата Шишков смята, че проблемът не е в решението, а в „разваления телефон”.

„Пролеша е извън рамките на столична община. Знакът за винетки е на разклонението на Божурище. Проблем в решението на МС тогава аз не виждам. Единственият проблем е начина, по който е извършена комуникацията с хората. Хората остават с грешното впечатление, че няма да плащат винетки. Лошото е, че говоренето в онзи момент на политиците, е че няма да се плаща винетка до Пролеша”, обясни случая Шишков.

„Несправедливо е хора да бъдат глобявани несъразмерно. Те са прави – ако са знаели, цената на винетката е многократно по-малко от глобите. Защо хората не са информирани на време. Когато е направена системата на сайта на АПИ липсва автоматична система, която да сигнализира кога един шофьор има глоба”, каза регионалният министър.

За изграждането на тунел под прохода „Петрохан” и предложение за концесия за тунел под Петрохан той каза, че идеята за концесия е на база колко още тунели и магистрали трябва да направим.

„С темповете, с които строим тази инфраструктура, очевидно ще имаме проблем следващите 10 г. да живеем спокойно”, каза Шишков и уточни, че се предлага скоростен път, който да бъде със 70 км по-къс от това, което сега държавата инвестира. „Той ще облекчи сливането с АМ „Хемус”.  Всеки, който ще си плати, ще спечели, защото ще измине 70 км по-кратък път”, каза министърът.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
609 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.05 | 12:14

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини