Ефективна присъда за мъж, теглил многократно пари от чужди банкови карти

  • 01 декември 2022 16:52

  • 685
  • 3
Ефективна присъда за мъж, теглил многократно пари от чужди банкови карти
©
Слушай новината Слушай новината

По обвинителен акт, внесен в съда от Окръжна прокуратура – Варна, 33-годишен мъж, използвал чужди платежни инструменти без знанието и разрешението на титулярите им, при условията на продължавано престъпление, беше признат за виновен и получи ефективно наказание.

А.Д. бе осъден с „лишаване от свобода“ за срок от две години при първоначален строг режим на изтърпяване и с глоба в размер на 5000 лева. Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно производство, поради което наложеното наказание на мъжа беше намалено с една трета, съобщават от съда.

Лишаване от свобода и 5000 глоба за мъж, свил лични вещи и платежен документ в Добрич

Наблюдаващият случая прокурор ще внесе протест срещу размера на наказанието, като ще настоява за определяне на по-тежко такова. С оглед многократното осъждане на лицето за извършени тежки умишлени престъпления, сред които опит за убийство и бягство от затвора, както и начина на извършване на престъплението и многобройните нерегламентирани тегления на стойност над 5000 лева, прокурорът по случая счита, че наложеното наказание е занижено.

Мъжът беше предаден на съд за това, че на 5 март 2020 година проникнал в частен дом, намиращ се във вилна зона край града, като целта му била да извърши кражба. Въпреки, че собствениците на къщата били в градината, той не се притеснил да тършува. В един от шкафовете, които проверил, намерил мъжка чантичка. В нея имало документи и две банкови карти заедно с ПИН кодовете за тях. А.Д. ги взел и малко по- късно напуснал имота. За периода от 18:55 часа на 5 март до 11:40 часа на следващия ден 33-годишният мъж обиколил няколко банкомата във Варна, като реализирал множество успешни и неуспешни операции с чуждите банкови карти. От едната успял да изтегли 2091,80 лева, а от другата – 2011,20 лева.

Междувременно собствениците на платежните инструменти установили липсата им и съобщил за кражбата на вещите си. Подали сигнал в банката, чиито услуги използвали, за да деактивират банковите им карти. Така, при поредния опит да бъдат изтеглени пари през тях, пластиките останали в банкомата.

Присъдата подлежи на въззивна проверка в 15-дневен срок от Апелативен съд – Варна. Протестът ще бъде внесен в законоустановения срок.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
685 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.01 | 19:19

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
аз

2022.12.01 | 17:51

2
Хубаво,ама не достатъчно. Исках само да питам за убит човек колко дават.За едни приятеки от Шумен питам.

2022.12.01 | 17:05

1
във Щатите щеше да хапне 200 години тоя хубавц,тука само дето не го потупват по рамото

Добави коментар

Водещи новини