ПП писаха двойка на служебния кабинет в борбата с корупцията

  • 01 декември 2022 13:04

  • 635
  • 5
ПП писаха двойка на служебния кабинет в борбата с корупцията
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" писаха двойка на служебното правителство в борбата с корупцията. Това стана ясно от думите на народния представител от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава в декларация от името на група относно ББР.  Той определи декларацията си като "декларация на възмущение и на недоумение".

"От банка за развитие на малкия и среден бизнес - ББР е на път отново да се превърне в банка за развитие на приятелски фирми на властта. Служебното правителство премахва единственият професионално избран борд на тази институция с прозрачен конкурс, който започна реално прочистване на порочните практики от миналото", каза Лорер.

Той обърна внимание, че в края на септември банката е излязла на печалба от 38 млн. лв и това се случва за пръв път от много години.

"Служебният министър реши да й пише слаб 2. В същия момент вече бившото ръководство оповести, че същият този министър, е отказал да съдейства за изясняване обстоятелствата около известните проблемни кредити в тази банка. Оказва се, че двойката има друг смисъл. Това е слаб 2 за бъдещето на малкия и среден бизнес и борбата с корупцията от това служебно правителство", каза Лорер. 

Кирил Петков: Няма да предложим кабинет, ако мине хартиената бюлетина

Той уточни, че "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" е спряла безконтролното раздаване на огромни кредити с неясни обезпечения в полза на клиенти с политически гръб. "Установихме, че осем фирми са получили близо 1 млрд. от държавната банка, поне 200 млн. лв. няма да се върнат", добави Лорер. 

Според него прокуратурата удобно бави разследването за сигнала по отношение на един от тези заеми на стойност от 150 млн. лв. за фирмата на "лицето, известно като Вълка". 

"В същото време четем в пресата, че същият човек, който е подписвал в банката част от тези кредити, които сега няма да се върнат, някой го е предложил да се върне в управлението на банката", каза той. 

"Изглежда юмрукът, вдигнат за борба със завладяната държава миналата година, се обръща и започва да натиска самите хора, които наистина заработиха в тази кауза", добави Лорер.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
635 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
някой

2023.03.29 | 09:15

5
тоя милионер му дреме на ....... за народа
червен бок-лук

2022.12.01 | 13:36

4
e сега ще пръд....на кисело в устата ти чифут

2022.12.01 | 13:30

3
ИЗМАМНИК
Майтапчи Йово

2022.12.01 | 13:23

2
Боже Господи... помилуй ги:)))!

2022.12.01 | 13:20

1
а ние писахме двойки на ПП по всичко още на втория ден!

Добави коментар

Водещи новини