Делян Добрев: Държавата трябва да се погрижи за енергийно бедните

  • 01 декември 2022 11:19

  • 588
  • 6
Делян Добрев: Държавата трябва да се погрижи за енергийно бедните
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Държавата трябва на първо място да се погрижи за енергийно бедните. Това каза председателят на парламентарната Комисия по енергетика Делян Добрев по време на дискусия "Да намалим сметките – енергийната бедност и цените", организирана от Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент (ЕП).

По думите му енергийно бедните в България са най-голям дял в сравнение с целия Европейски съюз.

Според Добрев в борбата с енергийната бедност би помогнало изграждането на повече генерации за електроенергия, защото колкото повече електроенергия се предлага на пазара, толкова повече цената й ще бъде по-ниска. В Европа и в България се говори все повече за увеличаване на инвестиции във възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Тези инвестиции са все по-евтини от конвенционални източници, посочи Добрев.

Вицепремиерът Пеканов: Дефиницията за енергийна бедност се финализира

Освен това инвестициите в енергийна ефективност са много важни, защото най-евтината електроенергия е спестената, изтъкна Добрев. По думите му инвестициите в енергийна ефективност най-бързо връщат вложените средства, освен това те разкриват и нови работни места.

"Икономическите ползи са достатъчни и програмите за енергийна ефективност, особено в днешното ежедневие, доказаха своята необходимост", добави още председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
588 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
!!!

2022.12.01 | 12:55

6
Абе, нищожество мазно, хасковско! Я ти се погрижи и останалата ти рода да бъде назначена на сладки длъжности в общината, че и да я снабдиш с " обществени поръчки" за милиони! А СИКаджийският ти главатар да се погрижи чекмеджето МУ все така да е пълно със златни кюлчета и пачки милиони евро! Ясно ли ти е, мазно хасковско нищожество, дето във всяка нормална държава още щеше да търкаш наровете в затвора, ама то пък, нали вашата Бръсната Кратуна с Каскета ви пази от разследване и съд! Няма да е за дълго, Деляндобрево нищожество, сигурен да си!

2022.12.01 | 12:54

5
ВСИЧКИ ПРОРУСКИ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ СА СРЕЩУ ПРОМЯНАТА
Буба

2022.12.01 | 12:26

4
Защо държавата да се погрижи след като вие гербаджийте я Окрадохте!!! Раздавай от твоя завод безплатно пелети на окрадените от вас ...
PaulaFox

2022.12.01 | 12:06

3
Намалете си заплатите и готово
тоя

2022.12.01 | 11:58

2
№1 неприятник, газпромчик и крадец! Хасково Каун Дрийм Тийм

2022.12.01 | 11:43

1
Blowjob lips

Добави коментар

Водещи новини