Министър Велкова се срещна с експертна мисия на МВФ

  • 30 ноември 2022 16:29

  • 353
  • 1
Министър Велкова се срещна с експертна мисия на МВФ
© МФ
Слушай новината Слушай новината

Експертна мисия на Международния валутен фонд (МВФ) с ръководител Жан-Франсоа Дофен е на посещение България в периода 30 ноември – 6 декември.

По време на откриващата среща министърът на финансите Росица ВелковаРосица ВелковаРосица Велкова е родена на 16 март 1972 г. в София.   Придобива магистърска степен по финанси представи пред екипа на МВФ изпълнението на бюджета за тази година. В рамките на разговора тя обясни мотивите и аргументите за решението на правителството да внесе в Народното събрание проект на удължителен закон за бюджета, който вчера беше приет на първо гласуване в Народното събрание, и допълни какви са парламентарната процедура и срокове за окончателното му приемане. 

Министър Велкова: При очаквана рецесия в еврозоната няма вариант, при който да не бъде привнесена у нас

Министър Велкова запозна Жан-Франсоа Дофен и експертите с напредъка по техническата подготовка на страната ни за присъединяване към еврозоната и потвърди намерението на българското правителство това да се случи от началото на 2024 година. Обект на дискусията беше и предстоящото в следващите седмици първо плащане по Плана за възстановяване и устойчивост, както и условията, които следва да бъдат изпълнени за следващите две плащания.

В периода на посещението си експертите от МВФ ще се срещнат с представители на българските институции и организации, за да обсъдят текущите макроикономически процеси и актуалната икономическа конюнктура. По време на дискусиите ще се обсъдят и икономическите последици от войната в Украйна, както и подходящите фискални и енергийни политики за запазване на макроикономическата стабилност, съобщиха от пресцентъра на МФ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
353 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.30 | 20:53

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини