Мехмед Дикме: Президентът е основният виновник за политическия хаос

  • 29 ноември 2022 20:51

  • 5012
  • 12
Мехмед Дикме: Президентът е основният виновник за политическия хаос
©
Слушай новината Слушай новината

"Президентът е основният виновник за политическия хаос, който се случва в страната. Той има желание да управлява и е единственият, който от 1990 година насам има толкова много власт, без да носи никаква отговорност. По всичко си личи, че основната му задача е да казва едно, но в същото време да прави така, че да не се случва кабинет", заяви бившият земеделски министър Мехмед Дикме в студиото на "Денят ON AIR".

Според него, следвайки логиката на предишните два мандата, които е връчвал президентът на третата политическа партия, би трябвало и сега да постъпи по същия начин и да го връчи на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Депутатите приеха на първо четене удължаването на бюджета

"Само в България става това нещо – правителство на уйдурмата е третият мандат. Едно стабилно правителство става или с първия, или най-много с втория мандат. От там нататък всичко това е уговорено в ущърб на избирателите и в полза на политиците, които управляват. Българските политици с всяка година стават все по-арогантни към избирателите. Избирателите не участват на изборите, защото не подкрепят кандидатите, а не защото са неграмотни и ги е страх от машинното гласуване", категоричен бе гостът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му политическите формации, които искат хартиената бюлетина да се върне, със сигурност имат нещо друго освен реалния избор.

"Доверието към политическите лидери от обикновените избиратели е на своя минимум. Голямата битка за съставяне на правителство е обвързана с местните избори, които предстоят следващата година. Голяма част от изборния резултат на ГЕРБ се дължи на местната власт. Последните избори показаха, че ГЕРБ тотално губи София", отбеляза Дикме.

Той смята, че президентът тупа топката - колкото се може повече да изкара служебният кабинет.

"Всеки от политиците иска да се наложи на политическата сцена и да си завземе своята територия. Президентът и сега не иска да има правителство, той знае, че не е възможно. Би било смешно мандатът да иде в последната политическа формация, която има само 12 народни представители от 240 и да състави кабинет", посочи гостът.

"Може да се направи кабинет на малцинството и тематични мнозинства, които сформират за определен период от време с ясна точна програма и другите политици да следят това, което ще извършват технократи, но да носят политическа отговорност", каза гостът.

Според него ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с има опит, докато "Български възход" няма, затова ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с има по-голям шанс да получи третия мандат.

"Това, което става в българския политически живот, не е добро за самата държава и за българската демокрация. Политиците търсят мръсното бельо на другата политическа формация, вместо да търсят перспективата за развитие на държавата", коментира Дикме.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5012 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2022.12.01 | 10:02

12
Това е истината и тоя Радев наистина трябва да бъде изметен път за РРусия
Асан

2022.11.30 | 05:15

11
Разбира се! Мехмед е прав! Но не тоя гьотферен е направил нещо. Той е само гаден човек, но е кукла на конци. Планът е отдавна. Всичко, учинндолския кретен отгледан од ДС, Кирето празноглавеца и всички останали са пионки на големите куки. Набутват ни там където ни е мястото. Булгар си обича рашките и натам си върви!

2022.11.30 | 05:11

10
ДПС е един от основателите виновници за унищожаването на държавата от много преди Радев.
всички

2022.11.30 | 01:30

5
СЕГА СА СЕТИХТЕ ЧЕ ФАТМАКА Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО А НЕ БОРИСОВ!?

2022.11.30 | 05:09

9
Кой фатмак, да не е оня болшевик с пожаникарския маркуч, дето и Симеоново неможа да завърши.
всички

2022.11.30 | 01:31

6
СЕГА СА СЕТИХТЕ ЧЕ ФАТМАКА Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО А НЕ БОРИСОВ!?

2022.11.30 | 05:07

8
Хахаха, ти да не си малоумен бе,,държавата се разпада от 30г.ти преди няколко години не си чувал за фатмаци, малоумник.
ГЕРБЕРСКИ-УРОДИ

2022.11.30 | 01:48

7
Ей, Боклук Фатмак е Баща ти А тия 12г крадене не сме забравили така ,че марш на Банкя при Другият Фатмак Тиква
Мразя ДПС

2022.11.29 | 23:46

4
Но е прав! руското мекере радев прави последни опити да изпълни поръчката, за която е на власт. През БСП и с нейните избиратели взе власта. Решетников, защото си е просто парче и реши да се надуе, сам призна, че е техен човек. Сега радев се опитва да се прикрива. ДРУГАРЮ РАДЕВ, НЯМА ДА ВИ СЕ ПОЛУЧИ! И ТОВА ГО ЗНАЕ ЦЕЛИЯТ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ!!! руската маймуна радев и потомството му ще си понесат последствията.
Бай Ставри

2022.11.29 | 22:46

3
ЕЙ, ДИКМЕ ЩЕ ТЕ ОНОДЯ КАТО ЗВЯР

2022.11.29 | 22:24

2
Мехмет ,ти точно какъв Българин си бе мамичката тино фес скапан!?????!!!! Ако се събуди Левски няма да му се вярва какво се случва!!!
PaulaFox

2022.11.29 | 22:06

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини