ЕК води разговори с България заради опасения, че може да има износ на продукти от "Лукойл"

  • 28 ноември 2022 16:18

  • 648
  • 2
ЕК води разговори с България заради опасения, че може да има износ на продукти от "Лукойл"
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Европейската комисия води разговори с българското правителство заради опасения, че от страната ни могат да бъдат изнасяни рафинирани продукти на "Лукойл", съобщи говорителят ѝ Даниел Фери, предаде БНР.

"Всъщност България се ползва със специална дерогация от забраната за внос на петрол заради специфичното си географско положение. Изясних позицията ни преди няколко седмици и тя не е променена. Днес мога да добавя, че сме в контакт с българските власти и разговорите са конструктивни", заяви Фери. 

Става дума за информациии, според които служебното правителство иска да позволи на "Лукойл" да изнася рафинираните си продукти. Българските власти твърдят, че това е възможно, защото страната ни се ползва с двегодишна дерогация от забраната за внос на руски петрол по море, влизаща в сила на 5 декември.

Преди около седмица от Комисията заявиха за пореден път, че България не може да продава руски петрол за трети страни, в т.ч. и преработен.

ЕК: България не може да препродава руски петрол, дори преработен

Последвайте канала на

Константин Тодоров
648 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.11.28 | 23:28

2
Гълъба и пРезидента пак са готови заради интересите на путлер да ни навлекат санкции. Предателството трябва да е подсъдно!
PaulaFox

2022.11.28 | 17:20

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини