Стефан Янев не изключи преговори с Възраждане

  • 27 ноември 2022 15:44

  • 1477
  • 0
Стефан Янев не изключи преговори с Възраждане
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Лидерът на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но" Стефан Янен посочи, че партията му е готова да разговаря с всички парламентарно представени партии, предаде БНР.

Събеседникът на медията не изключи и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

"Това е партия, представена в българския парламент. Партиите в него трябва да търсят възможност за взаимодействие. Българските граждани искат предсказуемост. Въпреки идеологическите си различия, колкото и да са големи, трябва да работим за всички български граждани", добави той.

"Бихме подкрепили възможност за съставяне на правителство при ясни правила и разписани приоритети", посочи лидерът на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но"

"Трябва да има предсказуемост какво предстои в икономически и политически план. Не  е достатъчно през медиите да се дават откъслечни приоритети и идеи. Трябва да се седне на масата и се говори за конкретика. Тя идва, когато едно потенциално коалиционно споразумение е придобило най-общ характер. Тогава може да кажем дали го подкрепяме или не. Говоренето през медиите създава усещане, че този диалог не е сериозен", каза още Янев.

"Започвайки разговор за потенциална коалиция с личностите, които биха могли да участват в правителството, води до взривяване на диалога. Всеки ще каже, че предлага по-добрата личност. Разговорите трябва да бъдат за приоритети. Чак след това може да се говори за състав, структура и личности. Отговорностите трябва да бъдат скрепени с коалиционно споразумение, посочващо ясни правилата и начини за взимане на решения. Една коалиция означава поет ангажимент", добави Янев.

Стефан Янев представи своя план за третия мандат

 

 

Валери Зайцев
1477 0

Свързани новини

Водещи новини