Зафиров: Заявката на ПП и ДБ за правителство на малцинството е изненадваща

  • 24 ноември 2022 11:20

  • 516
  • 2
Зафиров: Заявката на ПП и ДБ за правителство на малцинството е изненадваща
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

„Изненадваща е заявката на ПП и ДБ за правителство на малцинството. Явно нямат намерение да водят разговори с други политически сили”, каза Атанас Зафиров от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„Чувал съм за всякакви форми на правителство на малцинство, но не съм чувал за такова, на което не му стигат близо 50 гласа за мнозинство”, каза той. Според него такава форма не може да бъде нито реализирана, нито устойчива.

Зафиров каза, че ако БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е бъде поканена на разговори с втория мандат те ще откликнат с приоритетите, които са заложили.

Георги Кадиев: Следващата година ще е много тежка за България

Депутатът каза, че дебатът за хартиената бюлетина в обществото беше широк и предстои демократично гласуване. Според него няма нужда от комисия, тя не би променила позициите на народните представители. Достатъчно дълго време загуби Народното събрание в дребнотемие, заяви политикът.

Законопроектът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е въвеждане на смесено гласуване, каза той. Въвеждайки смесеното гласуване, не връщаме само хартиената бюлетина, а даваме възможност за избор, това е демократично, заяви Зафиров.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
516 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.11.25 | 01:04

2
ИСТЕРИЯТА СТЕ ГЕРБ ДПС И БСП ЗА ПАРИТЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ПРОТЕСТИ ЩЕ КАНИМ ЛАУРА АРЕСТУВАЙ БОРИСОВ ЛАУРА АРЕСТУВАЙ БОРИСОВ ЛАУРА ВЗЕМИСИ БОЙКО БОРИСОВ

2022.11.24 | 11:37

1
politicite si pravat kakvoto si poiskat sas naroda sram i pozor dps zastana na4elo na darjavata sram i pozor

Добави коментар

Водещи новини