Яне Янев поиска задължително гласуване

  • 10 юли 2012 08:37

  • 1036
  • 4
Яне Янев поиска задължително гласуване
© булфото

Търговията с гласове може да се пресече със задължително гласуване, каза лидерът на РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, по БНТ.


Политикът се аргументира, че не може човек да заема държавна или общинска служба, без да се гласува, защото това е асоциално. Търговията с гласове е породена от бедността, докарана от целия политически елит. По въпроса за Закона за партиите Янев посочи: Основният проблем в Закона на партиите е в конституцията. Според него в основния закон няма ясни правила, които да регламентират дейността на партиите и да се избегнат безобразията.

Лидерът на РЗС също предложи социологическите агенции, да бъдат проверявани от НАП. Социологията е сложна наука и не трябва да бъде девалвирана, не слагам всички социолози под един знаменател. Част от социолозите станаха милионери, а и политиците също. Те са взаимосвръзани. Така, както партиите са одитирани, така трябва и социолозите трябва да бъдат проверявани от НАП. Голяма част от парите, давани на социолозите от партиите, идват от субсидиите. Има социолози тип, вечната Амбър, които говорят 22 години едно и също. Трябва да направим закон за социологическите проучвания, както трябва да има закон за печата, защото това са основите на демокрацията.


Янев подчерта, че е необходима промяна в конституцията

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1036 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
AJ4A

2012.07.12 | 00:42

4
Имало социолози тип "вечната Амбър", които 22 години говорили едно и също ............. Нима няма политици тип "вечната Амбър", които 22 години не само, че говорят едно и също, но и 22 години само "папкат" от "народната погача" и пет пари не дават за народ и Родина!!!! И какво другарю Янев, искаш промяна, която ще спомогне такива "плазмодии" и "търтеи" да си гарантират за поне още 22 години, че пак ще живеят на "гърба на народа" ли?!?!? Защо не помислиш в следната насока: 1. Незабавно да се спрат субсидиите за всички партии; 2. Незабавно да се променят законите, че и конституцията (ако трябва), за да се спре порочната практика ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА ЦЯЛ ЖИВОТ ДА ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА НА НАРОДА - 3-4 мандата, "плюскане на гърба на народа" са повече от достатъчни за един живот; 3. Незабавно да се предприемат мерки гласовете на малограмотните и неграмотните да нямат същата тежест както на хората с висше или няколко висши образования, защото за мен е повече от абсурдно ...... ЗА ДА ИМАШ ПРАВО ДА КАРАШ АВТОМОБИЛ ДА СЕ ИЗИСКВА ПОНЕ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ, А ЗА ПРАВОТО ДА ОПРЕДЕЛЯШ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ И НА ЕС ..... ДА НЕ Е НУЖНО ДОРИ ДА МОЖЕШ ДА ЧЕТЕШ И ПИШЕШ НА НЯКАКЪВ ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИК!!!!!! Ясно е обаче от какво се страхуват представителите на т.нар. БЪЛГАРСКА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА - че съвсем скоро ще лъсне пред целия свят, че те всъщност не са избраниците на народа, че зад тях не стоят реални гласове на народа, че те не олицетворяват българския народ, че те, участвайки в работата на ЕС и НАТО, преговаряйки и сключвайки разни спогодби, НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ РЕАЛНАТА ВОЛЯ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, А ВОЛЯТА НА "ПАРТИЯТА МАЙКА", КОЯТО "ГИ Е СЪЗДАЛА"!!!!!
XXXX

2012.07.12 | 00:42

3
Точно така, а който не гласува, да го отписват от данъчното.
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

2012.07.12 | 00:42

2
Остава както е тръгнало да поискат и задължително гласуване за ГЕРБ и дебила Бойко Борисов банкенският цървул !

2012.07.11 | 18:07

1
Няма такива филми задължително гласуване. Ако не могат да четат, пишат или смятат да нямат право да гласуват. При съмнение един бърз изпит пред изборната комисия и толкова. Като са неграмотни нямат работа да гласуват, точно там е най-голямата търговия с гласове.

Добави коментар

Водещи новини