Седем души вън от ръководството на ДСБ Пловдив

  • 09 юли 2012 18:59

  • 779
  • 0
Седем души вън от ръководството на ДСБ Пловдив
©

Седем души от десетчленното ръководство на структурата на ДСБ в Пловдив подадоха оставки заедно с временно изпълняващия длъжността председател Емил Начев. Това съобщи за БТА Начев. Той зае поста, след като от местното ръководство се оттегли дългогодишният лидер и бивш кмет на Пловдив Спас Гърневски.

Четирима от напускащите Регионалния съвет са председатели на районни организации, а останалите трима са от квотата на председателя, уточни Начев.

Като основен мотив за решението той посочи разликата между оценките на националното и местното ръководство на партията за управлението на Пловдив. Не виждаме причини да се нареждаме до критиците на екипа на Иван Тотев, още повече, че това са БСП и ВМРО-НИЕ, срещу чието управление сме били през миналия мандат, коментира Начев. Той бе категоричен, че никой от тях няма да напуска партията и да минава към друга политическа сила.

Пловдив е град с много голям потенциал и аз съм сигурен, че ще се избере ново работещо ръководство и това няма да се отрази на подготовката ни за предстоящите избори, коментира за БТА главният секретар на ДСБ Георги Караджов.

Тези хора са част от екипа на Спас Гърневски, който се оттегли от председателския пост и има логика да го подкрепят, смята Георги Караджов. Той уточни, че според партийния устав новото ръководство трябва да се избере в тримесечен срок след подаване на оставките.

Последвайте канала на

779 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини