Все по-осезаема е възможността за редовен кабинет в рамките на този парламент

  • 13 ноември 2022 13:20

  • 1218
  • 5
Все по-осезаема е възможността за редовен кабинет в рамките на този парламент
© Bulphoto/архив

По-осезаема е възможността за конструктивно поведение и редовен кабинет в рамките на този парламент. Това заяви пред БНР Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети, който е заместник- председател на Народното събрание и депутат от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

„Положението е по-оптимистично, отколкото беше преди двайсетина дни. При тази подредба, в която няма ясно изразено мнозинство, наративът е важен. Преди година се говореше, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не трябва да е във властта, а сега се казва, че трябва да поеме отговорност. Ние ясно заявяваме, че трябва да има редовно правителство и ще работим за това, дори да не участваме в него. Без такова, този парламент ще функционира до края на тази година. В най-тежкия момент държавата ще остане без орган, който може да приема съществените закони за развитието на страната“.

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще предложи правителство, но държи да има ясна политическа подкрепа, заяви Желязков.

Нинова: ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ преговарят за правителство

„Широката парламентарна подкрепа е въпрос на политическа отговорност. Следващият редовен кабинет трябва да има програма с ясен хоризонт на действие и той трябва да е поне до следващите местни избори“.

Президентът успокоява, а не бави процедурите, смята той.

„Политическите партии имат време да говорят за бъдещето, а не за миналото. Когато получим мандата, ще проведем разговори с всички около програмен формат. Ако не получим подкрепа от ПП и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, тогава възможността да не се стигне до гласуване в зала не е малка. Отиваме на втори мандат, където ние няма да дадем нашата подкрепа. Политическата логика обаче диктува да не казваме никога. Ако ПП балансират своите виждания в политически аспект към ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и по отношение на публичните финанси при управлението на страната, може да говорим за подкрепа на правителство с втория мандат. Стават чудеса, особено преди Коледа“.

Третият мандат би предопределил посоката на политическите разговори, обясни Желязков.

„Ние бихме дали подкрепа при няколко условия. Държим на устойчивост на социалните политики и преминаване през трудния период, както и да има ясно фокусирана подкрепа за уязвимите групи, а не под общ показател. Разходите трябва да се управляват разумно. Важна е посоката и усилията за влизане в еврозоната и Шенген. Не просто като постигане на конкретна дата, а за облекчаване на лихвения натиск, който предстои. Трябва да има разумно управление на бюджетното салдо. От това зависи нашата подкрепа“.

Халил Летифов: Наддаването за бюджета няма да спре, ако няма яснота кой носи отговорност

Ние разчитаме на прогнозите, които Министерството на финансите и БНБ правят за следващата година, а ПП говорят за оптимистични сценарии, които се наричат произволно боравене с числа, обясни Желязков едно от основните разминавания на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в с втората политическа сила.

„За 2023 година прогнозите са за ръст с едва 1%, дължащ се на световните процеси. Тази тенденцията очертава и консервативния вариант. Но това не обрича третия мандат“.

Грехота ще  е да се прекрати работата това НС, смята Желязков.

„Политическа наивност е да се правят нови опити и избори. Този парламент работи добре. Структурира се бързо и прие правилника“.

Един служебен кабинет не може да внася предложения за дългосрочни политики, обясни той.

„ Удължителният бюджет означава да се изпълняват всички влезли в сила нормативни актове, които предвиждат допълнителни бюджетни средства. Ние не просто ще изпълняваме бюджета за 2022 година, а и онези политики, предвидени за 2023 година с тяхното увеличаване. Това означава увеличение на пенсиите и други. Временното удължаване на бюджетната рамка гарантира допълнителните разходи. Няма как парламента да направи един предизборен сватбарски бюджет, за който да не е ясно от кого ще се изпълнява и  как ще се финансира. Това крие риск държавата да се окаже в неплатежоспособно състояние“.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1218 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.11.13 | 19:17

5
Пу, пу....пепел ти на езика. Не пускате гроб до властта
????

2022.11.13 | 14:05

4
"Другарю", КАК може да се РАЗЧИТА, да се ДОВЕРИМ, на ДОКАЗАНИ КРАДЦИ и ПРЕСТЪПНИЦИ?!?!?! КАК???? НЕ ТРЯБВА ли, ТЕ да се ОДРЪПНАТ поне малко до като ВЛЯЗАТ в ЗАТВОРА?! КАК мислите, "Другарю-депутат"???????????????
PaulaFox

2022.11.13 | 13:42

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
Голяма измама се оказаха ПП и ДБ

2022.11.13 | 13:33

1
Уж те се борят срещу герб мафията, но всъщност правят всичко възможно да правят с тях правителство чрез задкоалисни игри и тайни преговори, уж само търсят подкрепа от герб.
американските марионетки

2022.11.13 | 13:41

2
Са притиснати, бързо да съставят кабинет. Следва мобилизация и изпращане на пушечно месо за войната в Украйна.

Добави коментар

Водещи новини