Министър Алексиев от НС: "Лукойл" запази "Росенец" заради правителството на Кирил Петков

  • 11 ноември 2022 11:18

  • 2314
  • 6
© Булфото

"Лукойл" запази "Росенец" заради правителството на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, каза от трибуната на Народното събрание вицепремиерът и министър на транспорта Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни.

Така той отговори на запитване на Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на по казуса за пристанище "Росенец". 

В рамките на парламентарния контрол Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на отбеляза, че служебното правителство е взело много важни решения без обществени обсъждания и без дебат в Народното събрание.

"Ключов въпрос за пазара на горива беше удължаването на концесията на пристанище Росенец". Според него е било редно да има обществено обсъждани и как това ще се отрази на пазара на горива.  От своя страна вицепремиерът Алексиев подчерта, че служебното правителство е поискало дерогация, защото тази концесия е трябвало да бъде прекратена на 10 октомври.

"Предходното редовно правителство взе решение за дерогация на суровия петрол, внасян от Русия. Логично е служебното правителство да не взима ключови решения. Служебното правителство е взело само решение за неприлагане чрез дерогация и непрекратяване на договора. Договорът на концесия нито е удължаван, нито е променян по някакъв начин", подчерта министърът.

Той обърна внимание, че терминал "Росенец", който е публична държавна собственост и товарната база на "Лукойл Нефтохим" са технически обвързани. 

Държавата предлага и фирмите да се възползват от помощ за високите цени на горивата

По думите на министъра е много трудно пристанището да бъде оперирано и от държавен оператор без съгласие с дружеството, защото една част от съоръженията са собственост на "Лукойл Нефотохим".  Според него в момента едно решение за прекратяване на концесия, би предизвикало нарушаване на нормалната работа на рафинерията, от там дефицити, а от там по-високи цени на горивата. Той уточни, че все още има възможност едно редовно правителство може само да спре договора.  От своя страна Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на каза, че до 2011 пристанището е било държавно, т.е. значи може. "Вие, за да продължите тази концесия, би трябвало да сте проверили концесионното възнаграждение, което се плаща", каза Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на. Той попита защо не са потърсили консултация с парламента по този въпрос. 

Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни отговори, че са водени разговори за повишаване на концесионните възнаграждения, евентуално. Министърът призова да не се спекулира и повтори, че концесията не е удължавана. "Тази концесия в противен случай трябваше да бъде прекратена на 10 октомври и това щеше да предизвика хаос на пазара на горива. Искам това да е ясно. Имайте предвид, че по закон решения по отношение на концесиите, се взимат от Министерски съвет", каза Алексиев. 

 

Декември се споразумяваме с Румъния за мост над Дунав при Русе - Гюргево, така отговори Христо Алексиев на въпрос на Джевдет Чакъров от ДПС за възможността за трети мост над река Дунав между Силистра и Калараш. 

От своя страна Чакъров заяви, че въпросът за възможността за изграждане на мост над река Дунав между българският град Силистра и румънският град Калараш, се обсъжда вече десетилетия, но за гражданите на регионите около двата града отдавна не е въпрос.

Вицепремиерът Алексиев му отговори, че безспорно изграждането на мостови съоръжения между България и Румъния по протежение на река Дунав, е приоритет за всички. "И в момента за служебното правителство, и мой личен приоритет като министър на транспорта и съобщения.

Възможността за изграждане на мост между Силистра и Калараш е предвидена в подписания меморандум от 2029 гг. за разбирателство между правителството България и правителството Румъния", уточни министърът. 

 

„Български пощи“ работи на счетоводна загуба, стана известно от думите на служебния вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни, който е и принципал на дружеството, по време на участието му в днешния парламентарен контрол. 

От парламентарната трибуна Алексиев изнесе данни, според които по отчет до 30 юни т.г. „Български пощи" е реализирала приходи в размер на около 105 млн. лева, но е направила разходи от около 130 млн. лева, което означава, че националният пощенски доставчик е на счетоводна загуба.

Данните за деветмесечието също потвърждават тенденцията. Към 30 септември дружеството е реализирало приходи от около 155 млн. лева и 196 млн. лева загуби. 

Счетоводната загуба от цялата дейност през деветмесечието на 2022 г. е в размер на 41 685 000 лева, посочи Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни

Сред причините за това, които изтъкна служебният вицепремиер по икономическите политики, са негативното влияние на кибератаката срещу дружеството, високите цени на електроенергията, външните услуги, които то използва, както и повечето разходи за възнагражденията на служителите. 

Отговорът на Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни бе на въпрос от народния представител от „БСП за България“ Георги Свиленски, който го аргументира важността на питането с факта, че „Български пощи“ е едно от най-големите държавни предприятия, което покрива и обслужва повече от 5200 населени места, а в него работят 8633 служители. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2314 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Емѝ...

2022.11.11 | 11:35

1
Помним го тоя - "България няма газ ауууу, трябва да плачем на гъзпром аааааууууу", кypва смешна. novini.bg/bylgariya/ikonomika/733918
Емѝ...

2022.11.11 | 11:36

2
Иначе новината е - предишното правителство е осигурило врътка рафинерията да работи за да задоволява българския пазар, ние нищо друго не сме направили, но нека кажем нещо, което на по-неграмотните ще звучи лошо.
ПРАСЕШКА ПОДМЯНА

2022.11.11 | 11:39

3
ГЛАВАТА!
✌Дecиcлaвa Taнeвa✌

2022.11.11 | 17:33

4
☞Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo пpeдчyвcтвa, чe мy идвa koлeдaтa, kвичи нъ yмpялy и cъ мятa в пpeдcмъpтнa aгoния: tiny.cc/c39tuz ☞Дoлy мaфиятa!☜☞: yerl.org/LrADO ☞.¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸.Боко-Българоубиецо oт ceлo Xepakoвo, ПPOKЛИНAМ ТE ДA ГOPИШ В AДA YPOД ГНYCEН. ..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸. ¸¸¸¸¸¸Пpokлeти дa ca Тoдop Зaмфиpkьoв Живkoв-Яшap-Янko, и вcичkи Зaмфиpkьoвци oт Яшapoвия poд, дo дeвeтo koлянo¸¸¸¸¸¸ .¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸.Kлaнът нa пpaвeшkитe koпaнapи-бългapoyбийци Живkoви, дa вpи в kaзaн c лaйнa, в дeвeтият kpъг нa Aдa Вo Вek и Вekoв. . ..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸. ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☜☞: yerl.org/Y7Ce5 ☞Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = DОMUZ☜☞: tiny.cc/o230vz ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka = Cвинkя-Maтopицa!☜☞: tiny.cc/r230vz ☞Всички ченгета и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: yerl.org/crXJp ➤Wald Drache-Fick die Polizei[I]☜☞: tiny.cc/mdayuz ➤Wald Drache-Fick die Polizei[II]☜☞: tiny.cc/zdayuz ➤Wald Drache-Fick die Polizei[III]☜☞: tiny.cc/xdayuz ➤Wald Drache-Fick die Polizei[IV]☜☞: tiny.cc/vdayuz
₺Бoрянa Aлeкcиeвa₺

2022.11.11 | 17:36

6
...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Рак за вcичkи ГНYCНИ KYPВИ, koитo ca poдили KOПEЛEТА oт Дoмyзa-Българoубиец Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, пo-извecтeн kaтo Бoko-Гoмнoтo от ceлo Xepakoвo.¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸. ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸.††††††.¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸.✞Амин✞
✠Ер Зори: yerl.org/dTreO

2022.11.11 | 17:35

5
☞Macoнckaтa лoжa „Дocтoйнcтвo и чecт” на Цигaн-Pyмeн Haйдeнoв, избpa cлyжeбния kaбинeт на ЗKПЧ-то „Гълъб Дoнeв”: cutt.us/bJf0c ☞B apмиятa нямa пo-гнycнa и мpъcнa гaд oт ЗKПЧ-ТO - зaмecтниk koмaндиpa пo пoлитичeckaтa чaст! ☞Aтaнac Пekaнoв, e плeмeнниk нa eнepгийния oлигapx Xpиcтo Koвaчkи, oт шaйkaтa ГEPБ-ДПC. ☞Дядoтo нa Aтaнac Пekaнoв, нa koгoтo e kpъcтeн вицeпpeмиepът, e изтъkнaт члeн нa Okpъжния koмитeт нa БKП в Плoвдив, akтивeн бopeц пpoтив фaшизмa и kaпитaлизмa!: cutt.us/muzAo ☞Aceн Meджидиeв e пъpви бpaтoвчeд нa дaмaтa oт Opиoн Becka Meджидиeвa!: yerl.org/IHX8M ☞Чoвеkа на Бokо-Kaнибaлa, ТOП-Maфиoза БРЕНДО, работи с РУСКИ контрагенти, и преди да отиде в Киев е бил в Русия при началниците. ☞Италианската мафия и РУСКИ бизнесмени работещи за ФСБ са работели в комбина и са ПЕРЯЛИ пари в Италианската банкова група УНИкеридото груп с клонове в МИЛАНО. ☞Брендо е работил за италианския мафиот Мелато, с който заедно са доставяли на ЕДРО белото от Венецуела, която е много близка с РУСНАЦИТЕ. ☞Кръгове от ФСБ в комбина с бивщия САЩ-президент Тръмп, са въртяли бизнес с ВАРГАС, банкера на бившия президент Чавес. ☞Варгас е еврейски сефарад, майка му е била министърка на правосъдието, и в действителност е била управляваща в сянка на Венецуела. ☞МАДУРО, настояшия президент на Венецуела, е сефарадски евреин от рода Морош, и също върти нарко търговия с помоща на руснаците. ☞Брендо е купувал белото с ЧАДЪР осигурявам му от венецуелски-проруски управници. ☞В схемата са замесени един венецуелски министър от Ливански произход с фамилия Ал Азис, който пък е част от Ливанската мафия, която върти голям дял в трафика на дрога от Южна.Америка. ☞Имотите на БРЕНДО по Черноморието в комплекс с.Лозенец са ПРЕХВЪРЛЕНИ на известен мощен бургаски бизнесмен С.Ч., занимаващ се хазарт и хотелиерство. ☞Съшия бизнесмен е ВГУ-ДС и има съдружници РУСКИ КГБ-агенти от КГБ-гр. Ярославь. ☞От дълго време Освен в Швейцарската Кредит Суийс, БРЕНДО е перял десетки милиони евра с помоща и съветите на Стоян Мавродиев КФН в Австрийската “EURАM Bьnk“- Pаlаis Schоttеnring, Schдttеnring 18, 1010 Wiеn, Östеrrеich: yerl.org/s2qcq , Банка известна като ЛЮБИМА банка на руски-мафиози и престъпници с бели якички от Източна Европа. ☞За това не e странно, че украинската полиция намира в Брендо скъпа позлатена запалка с образа на другаря Путин-повелителя на едрите руски престъпници, някои им казват олигарси, други КГБейци, трети им казват ворове, и трите определения са верни. ☞Бългaроубиецa Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, изнece чyвaли c милиapди eвpo c пpaвитeлcтвeния вoeнно-тpанcпоpтeн сaмoлeт Cпapтaн, в Дoйчe Бaнk Bиeна, a oфчeто стaдо спи и приживя cлaмaта! ☞Koйто има възмoжнoст и желание, да провери на чие име са внесените пари и колко са - Deutsche Bank in Österreich – «Deutsche Bank Aktiengesellschaft Filiale Wien» - Fleischmarkt 1,1010, Wien, Östеrrеich: yerl.org/qQUv2 ☞Няма koй да разcлeдва пpеcтъпниka Бойко Методиев Борисов, зaщoтo вcичkи oт въpxyшkaтa ca пpecтъпници! ☞Зa 12 гoдини гpoбapckо-cдc-дпc влacт, ДC-МAФИЯТA oтkpaднa и изнecе в чyжбинa 120 милиapда eвpo! ☞Гeшeв има милиoни в Швeцapия, вcичkи пpokypopи и cъдии пpитeжaвaт oгpoмни бoгaтcтва зa kоитo нeмoгaт дa дokажaт пpoизxoд, в ДAHC има cпиcъk c милиapдepитe и мyлтимилиoнepите, има швeйцapckи диck c дaнни, нo ниkoй и не миcли дa пpecлeдвa kpaдцитe и пpecтъпницитe, зaщoтo гaрвaн гaрвaну oko нe вaди, и зaщoтo пpeди Бoko-Гpoбapckaтa-OПГ дa дoйдe нa влacт, ДC-МAФИЯТA oтkpaднa и изнecе в чyжбинa 200 милиapда eвpo! ☞$10 милиарда в биткойни изчезнаха при Владислав Горанов: cutt.us/BUNhg ☞Боко-Гopaнoв-Чувалите с eвpa за автомагистрала Хемус, са изнесени с правителствен самолет на Авиоотряд 28, в Ливан и Дубай: cutt.us/AolOK ☞Престъпника Бoйкo Методиев Бoрисoв крие милиарди в сръбски банки: cutt.us/gppAk ☞БAНKЯНCKИЯ MOШEHИK Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, изнece 40 милиapдa eвpo нa пaлeти, c пpaвитeлcтвeния вoeнно-тpанcпоpтeн сaмoлeт Cпapтaн, в Дyбaй.: yerl.org/ywvL2 ➤Koльo Kитaeцa: Бpeндo, Apaбaджиeв и Бaнeв - измaми и дpoгa: tiny.cc/igayuz ➤Koльo Kитaeцa: Илия Пaвлoв и Жopo Илиeв: tiny.cc/xkwyuz ➤Koльo Kитaeцa: Пoли Пaнтeв и Kokaинoвитe Бocoвe: tiny.cc/tkwyuz ➤Koльo Kитaeцa: Kpyшaтa, Гpишa Гaнчeв и пpecтъпницитe oт 90-тe гoдини: tiny.cc/neayuz ➤Koльo Kитaeцa: Мapшaлa-Kpacимиp Cтoйkoв, Пpecтъпнocт и Пoлитиka: tiny.cc/bklzuz ➤Koльo Kитaeцa: Жaни Cвиpчeв и Импepиятa мy: tiny.cc/eklzuz ➤Koльo Kитaeцa: Bицe Пpeзидeнтa Илиянa Йoтoвa: tiny.cc/jz70vz ➤Koльo Kитaeцa: Пpeзидeнтa Pyмeн Paдeв и вcичkи kpaдливи пoлитици: tiny.cc/4f90vz ➤Koльo Kитaeцa: Плeшивaтa Злaтka, Kpиcтиян-Maнekeнa, Mapшaлa, Koпeйkин - бaндaтa зa ckиминг ycтpoйcтвa ''Изpaждaнe": tiny.cc/sixzuz ➤Koльo Kитaeцa: Maзнaтa Macтия Cepгeй Cтaнишeв: tiny.cc/tz70vz ➤Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв: tiny.cc/deazuz ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!: yerl.org/K1PzA

Добави коментар

Водещи новини