„Демократична България“ изрази подкрепа за иранските жени

  • 11 ноември 2022 09:38

  • 544
  • 3
„Демократична България“ изрази подкрепа за иранските жени
© Булфото

В тези месеци на изпитания, в Иран жените ни преподават урок по смелост. Това каза Елисавета Белобрадова от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" в декларация от името на група. Тя заяви, че от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" се присъединяват към всички държави и организации към подкрепата на иранските жени. 

 "На 16 септември 2022 г. в 21 век една млада жена само на 22 години умира в ареста от побой, нанесен й от моралната полиция в Иран, защото хиджабът й не е поставен според изискванията на иранския режим. За броени дни името Макса Амини се превръща в знаме на съпротивата на хиляди иранци срещу същия този режим. Иранските жени излизат смело пред полицията, горейки своите хиджаби", каза още Белобрадова. 

Христо Иванов: Охраната на границата трябва да е един от основните приоритети

По думите й през десетилетията жените са били бити, измъчвани, убивани, но тяхната съпротива не стихва, за да достигне кулминация след смъртта на Макса Амини.

"С годините думата феминизъм е белязана от хиляди грешни интерпретации", добави още депутатът от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и уточни, че това е простата човешка възможност на една жена да избира своята съдба, да се облича, както прецени, да завърши висше образование, да работи и да бъде дори народен представител. 

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
544 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Казах

2022.11.11 | 10:34

3
Майка ви проста оправихте България вече мислите за Иран,колко сте насрани нямате си идея.
Росен

2022.11.11 | 10:14

2
Каква им е работата на тея гнусни твари в ДБ та да се бъркат и в живота на Иран. Подмазват се на Козяк в БГ.
Кремълският Чикатило

2022.11.11 | 09:56

1
❤️Здравейте) Казвам се Вова, на 72 години съм, но се пиша на 70) Гей секс модел 40+) Обичам да събирам руZките земи) Моля, оценете усилията ми за световен мир на ➤ kremlin.ru

Добави коментар

Водещи новини