Владислав Панев (ДБ): В кулоарите се говори, че Стефан Янев ще получи третия мандат

  • 10 ноември 2022 22:03

  • 1053
  • 4
Владислав Панев (ДБ): В кулоарите се говори, че Стефан Янев ще получи третия мандат
©

"Винаги е важно да има бюджет и винаги е важно да пазим фискалната стойност на държавата. От енергийните компенсации видяхме, че помощи ще получат компании, които реализират стотици милиони печалба", заяви депутатът Владислав Панев от "Демократична България" в студиото на "Денят ON AIR".

Според него предизборно се купуват избиратели и компании, които да помагат в предизборните кампании, и в момента мисълта на всички е как да обещават на хората всичко, което е невъзможно да се случи, и ако се случи това, държавата ще фалира след няколко години, а сегашната инфлацията ще ни се стори песен.

Борисов: Готов съм да се срещна с Кирил Петков и Асен Василев

"Въпреки че ние призоваваме служебния кабинет да внесе проектобюджет за следващата година, напълно разбирам финансовият министър защо не го прави. Когато нямаш ясно парламентарно мнозинство, предизборната надпревара по харчове ще доведе дотам, че бюджетът ще бъде издънен и няма въобще да прилича на този, който е внесен от Министерския съвет", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му основният проблем с Еврозоната в момента е инфлацията, а не бюджетният дефицит, защото тази година дефицитът ще бъде в рамки.

"Според мен това е един от мотивите на служебния кабинет да не внася бюджет, защото, ако той бъде внесен и е над 3%, тогава членството в Еврозоната ще бъде застрашено по още един показател освен инфлацията", коментира Панев.

Той подчерта, че най-важното е България да извърши правилните реформи, а не да раздава пари на калпак, защото само по този начин доходите могат да растат неинфлационно.

"По кулоарите се говори, че господин Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен вероятно ще получи третия мандат. В кабинет, който раздава пари от балкона, не мисля, че там ни е мястото", каза Панев.

Той е категоричен, че хората не се вълнуват от политическите дразги, а от това, което ще произведат като политики.

"Необходимо е да има реформистки настроен кабинет, а не какъвто и да било, защото ако има кабинет, който да е "мнозинството Рашидов", то не виждам такъв кабинет да извърши кой знае какви реформи, ще раздава пари и това е", сигурен е гостът.

Той подчерта, че от "Демократична България" биха се отнесли изключително отговорно, ако получат третия мандат, но не вярват, че президентът ще им го връчи.

"Ясно е, много е трудно да се излъчи добър кабинет в това Народно събрание, затова господин Христо Иванов е казал, че ще избираме между няколко лоши варианта", заключи Панев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1053 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
????

2022.11.11 | 08:28

4
А, какво се говори в тези КУЛОАРИ, за това, КАК ТОЙ бе НАБУТАН в "парламента"????????????
Емѝ...

2022.11.11 | 05:59

3
добрутро, че зеления чорап се разбра с коалцията дпс-тикви-израждане знаем от месеци.

2022.11.11 | 02:53

2
Е па то беше ясно. Нали затова стъкми партия. Нали затова в последния момент партията прехвърли бариерата с частички от процента. Нали затова позицията на Янев се въртеше като стрелка на повреден компас. Сами 4% от 38-те % гласували го подкрепят. Това си е чиста подмяна на народния вот.
Ехааа! Какво толкова се

2022.11.10 | 22:53

1
говори? Това и децата го знаят.

Добави коментар

Водещи новини